Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO Imagini SPECTACULOASE de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, prima care va străpunge munții Carpați: Cum arată tunelurile gemene „Alina” și „Daniela” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO Imagini SPECTACULOASE de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, prima care va străpunge munții Carpați: Cum arată tunelurile gemene „Alina” și „Daniela”

Noi imagini cu tunelurile gemene „Alina” și „Daniela” de pe autostrada Sibiu – Pitești, prima din România care va străpunge munții Carpați, au fost publicate de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. În imagini se poate vedea stadiul în care se află lucrările, oficialul menționând că este posibil ca proiectul să fie gata înainte de termen.

Se lucrează intens la autostrada Sibiu – Pitești, prima care va străpunge munții Carpații prin tunelurile gemene „Alina” și „Daniela”. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a informat azi că au fost executați în total 855 metri de tunel forat pe ambele fire. Oficialul este încrezător că, în acest ritm, autostrada va fi gata înainte de termen. Acesta a împărtășit pe rețelele de socializare imagini din timpul lucrărilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Sunt pe șantierul Secțiunii 4: Țigveni-Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești #A1, unde construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, stadiul lucrărilor este următorul:

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești: Încep lucrările la tronsonul 2, cel mai dificil lot de autostradă din România. Când va fi finalizat

-au fost executați în total 855 metri de tunel forat pe ambele fire, din care 491 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela) şi 364 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina)

-au fost forați, armați și betonați 88% din totalul de 20.500 ml de piloți necesari structurilor aferente acestui tronson de autostradă

-continuă lucrările de armare, cofrare și betonare radiere și elevații aferente structurilor de pe acest lot

-continuă lucrările de terasamente pe mai multe sectoare ale proiectului, inclusiv la nodul rutier Țigveni

-se lucrează la relocarea DJ678 și DN73C

-au fost realizate 6 din 16 fundații aferente podețelor

-au fost finalizate şi puse în funcțiune cele două stații de betoane din organizările de șantier

-au fost turnați 26.500 mc de beton necesar structurilor

-continuă producția în șantier a grinzilor și predalelor prefabricate necesare structurilor

-continuă relocarea rețelelor de utilități publice de gaz, electricitate, canalizare și apă menajeră

Tunelul Momaia va fi realizat în conformitate cu normativele și directivele europene, iar printre particularitățile celor două galerii regăsim:

-1,3 km lungime
-2 galerii principale separate și paralele, câte una pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești și Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu
-câte 2 benzi pe sens și acostamente
-sistem de ventilație
-sistem de evacuare
-iluminat public
-sistem de comunicare
-câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului

Reamintesc faptul că la construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România”, a scris acesta pe Facebook.

Mobilizarea antreprenorului pe acest lot este una foarte bună, iar dacă ritmul lucrărilor se va menține, putem spune că această lucrare se va finaliza înainte de termenul contractual. La momentul vizitei, sunt pe întregul amplasament al proiectului cca 550 muncitori și 180 utilaje și echipamente de construcții.

Acest tronson face parte din cel mai important proiect de infrastructură rutieră prevăzut în 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021 și, totodată, prevede cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea