VIDEO: Imagini spectaculoase cu o haită de lupi care se hrănesc, căprioare și urși, surprinse în Parcul Natural Apuseni, pe parcursul mai multor ani
Parcul Natural Apuseni este aria naturală protejată, care se desfășoară pe teritoriul munților cu același nume, Munții Apuseni. Fauna – dacă încercați să păstrați liniștea specifică muntelui, puteți să vedeți în unele zone capre negre, cocoș de munte, lupi, vulpi poate chiar și urși.
Dacă în trecut viața animalelor în sălbăticie putea fi descoperită doar în documentarele de specialitate, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a camerelor de supraveghere, fauna din Parcul Natural Apuseni poate fi mult mai ușor observată.
Imagini spectaculoase surprinse de-a lungul mai multor ani prezintă o haită de lupi care se hrănesc cu o ciută, căprioare în căutare de hrană, dar și urși și porci mistreți.
Fauna pădurilor cuprinde specii în general comune făgetelor şi molidişurilor montane, la care se adaugă capra neagră (Rupicapra rupicapra), mamiferele mari prin populaţii bine consolidate de lup (Canis lupus), râs (Lynx lynx), căprior (Capreolus capreolus), cerb carpatin (Cervus elaphus), mistreţ (Sus scrofa). Tot printre mamiferele carnivore se mai enumeră şi pisica sălbatică (Felis silvestris), dihorul (Mustela putorius) şi vidra (Lutra lutra).
Parcul a fost creat pentru a conserva diversitatea ecologică, carstică și culturală din acestă zonă. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță, dar și de fauna diversificată.
Apusenii reprezintă cel mai înalt și mai complex sector de munți din Carpații Occidentali. Au altitudini de peste 1800 m în zona centrală, iar în nord și sud nu ating mai mult de 700-1000 m.
https://youtu.be/yqNDbZLoz8c
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana