Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Imagini spectaculoase cu o haită de lupi care se hrănesc, căprioare și urși, surprinse în Parcul Natural Apuseni, pe parcursul mai multor ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul Natural Apuseni este aria naturală protejată, care se desfășoară pe teritoriul munților cu același nume, Munții Apuseni. Fauna – dacă încercați să păstrați liniștea specifică muntelui, puteți să vedeți în unele zone capre negre, cocoș de munte, lupi, vulpi poate chiar și urși.

Dacă în trecut viața animalelor în sălbăticie putea fi descoperită doar în documentarele de specialitate, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a camerelor de supraveghere, fauna din Parcul Natural Apuseni poate fi mult mai ușor observată.

Imagini spectaculoase surprinse de-a lungul mai multor ani prezintă o haită de lupi care se hrănesc cu o ciută, căprioare în căutare de hrană, dar și urși și porci mistreți.

Fauna pădurilor cuprinde specii în general comune făgetelor şi molidişurilor montane, la care se adaugă capra neagră (Rupicapra rupicapra), mamiferele mari prin populaţii bine consolidate de lup (Canis lupus), râs (Lynx lynx), căprior (Capreolus capreolus), cerb carpatin (Cervus elaphus), mistreţ (Sus scrofa). Tot printre mamiferele carnivore se mai enumeră şi pisica sălbatică (Felis silvestris), dihorul (Mustela putorius) şi vidra (Lutra lutra).

Parcul a fost creat pentru a conserva diversitatea ecologică, carstică și culturală din acestă zonă. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță, dar și de fauna diversificată.

Apusenii reprezintă cel mai înalt și mai complex sector de munți din Carpații Occidentali. Au altitudini de peste 1800 m în zona centrală, iar în nord și sud nu ating mai mult de 700-1000 m.

https://youtu.be/yqNDbZLoz8c


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute

Ziarul Unirea

Publicat

în

IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute În fiecare an, în prima vineri de după Paști, creştin-ortodocşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. În această zi, îl sărbătorim pe Hristos Cel Înviat, ca Izvor al vindecărilor, apoi pe Maica Domnului, ca persoană care […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

„JOIA REA” din Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci astăzi în JOIA ALBĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

„JOIA REA” din Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci astăzi în JOIA ALBĂ Joia Albă sau Joia Rea, așa cum mai este denumită, este una dintre cele mai importante zile de după Paști. Potrivit tradiției se cinstesc holdele, grădinile şi grânele. Joia din Săptămâna Luminată este temută în popor. Citește și: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea