VIDEO: Imagini spectaculoase cu o haită de lupi care se hrănesc, căprioare și urși, surprinse în Parcul Natural Apuseni, pe parcursul mai multor ani

Parcul Natural Apuseni este aria naturală protejată, care se desfășoară pe teritoriul munților cu același nume, Munții Apuseni. Fauna – dacă încercați să păstrați liniștea specifică muntelui, puteți să vedeți în unele zone capre negre, cocoș de munte, lupi, vulpi poate chiar și urși.

Dacă în trecut viața animalelor în sălbăticie putea fi descoperită doar în documentarele de specialitate, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a camerelor de supraveghere, fauna din Parcul Natural Apuseni poate fi mult mai ușor observată.

Imagini spectaculoase surprinse de-a lungul mai multor ani prezintă o haită de lupi care se hrănesc cu o ciută, căprioare în căutare de hrană, dar și urși și porci mistreți.

Fauna pădurilor cuprinde specii în general comune făgetelor şi molidişurilor montane, la care se adaugă capra neagră (Rupicapra rupicapra), mamiferele mari prin populaţii bine consolidate de lup (Canis lupus), râs (Lynx lynx), căprior (Capreolus capreolus), cerb carpatin (Cervus elaphus), mistreţ (Sus scrofa). Tot printre mamiferele carnivore se mai enumeră şi pisica sălbatică (Felis silvestris), dihorul (Mustela putorius) şi vidra (Lutra lutra).

Parcul a fost creat pentru a conserva diversitatea ecologică, carstică și culturală din acestă zonă. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță, dar și de fauna diversificată.

Apusenii reprezintă cel mai înalt și mai complex sector de munți din Carpații Occidentali. Au altitudini de peste 1800 m în zona centrală, iar în nord și sud nu ating mai mult de 700-1000 m.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...