VIDEO/ Imagini inedite surprinse în Parcul Natural Apuseni: O turmă de mistreţi cu pui ce se hrănesc într-o mică poiană

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Imagini inedite au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni. Este vorba despre o turmă de mistreţi cu pui, care se hrăneau într-o poiană din Parc. Imaginile au fost făcute publice pe Facebook de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, care a pus şi o întrebare utilizatorilor reţelei. ,,Câți pui de mistreț sunt în aceste imagini?”, a fost provocarea lansată.

Reprezentanții de la parcul Natural Apuseni au reușit să surprindă o turmă de mistreți cu pui în timp ce se hrănesc într-o mică poiană din parc. Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare, folosite de specialiștii Romsilva pentru monitorizarea faunei. Puii de mistreț trăiesc cu femelele în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Cei mai puternici masculi sunt solitari, iar ceilalți masculi trăiesc în grupuri separate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419