Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Filmare aeriană cu șantierul autostrăzii Sebeș – Turda. Se poate observa stadiul lucrărilor aflate în desfăşurare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă filmare aeriană a cu șantierul autostrăzii A10 Sebes – Turda a fost realizată recent de Asociatia Pro Infrastructura (API), forma juridică în care s-au organizat comunitatea utilizatoriilor forumului de infrastructura peundemerg.ro.

Stadiul lucrărilor pe cele patru loturi este diferit. Astfel, dacă pe loturile 3 și 4, în lungime de 29 de kilometri – de la intrarea în Aiud dinspre Alba Iulia și până la intrarea în Turda, lucrările lucrările sunt destul de avansate, loturile 1 și 2, în lungime de 41 de km – de la Lancrăm la Aiud, se avansează timid.

Termenul de finalizare a investiției – iunie 2016-  pare o țintă grea de atins pentru loturile 1 și 2. Contractatele de execuție pe aceste două loturi au fost semnate în iarna anului trecut, mai târziu ca și în cazul loturilor 3 și 4, care au avut astfel un avans de șase luni pentru demararea lucrărilor.

A10 va avea o lungime de 70 de kilometri și va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. Valoarea investiției depășește 500.000 de euro (cost aproximativ de 7 milioane de euro per kilometru).

Lucrarile ar urma sa fie finalizate din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (diferenta). Un proiect parțial în execuție (30 de km din ciirca 65), parțial palnificat îl constituie prelungirea autostrazii pana la Targu Mures.

Filmarea aeriană incepe cu lotul 4, acolo unde autostrada A10 Sebes – Turda se va uni cu actuala A3 Campia Turzii – Gilau.

La minutul 5.06 este granita dintre loturile 4 si 3, iar de la minutul 8:51 incepe lotul 2. Lotul 1 urmeaza de la minutul 13:40.

-Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

-Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

-Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

-Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Proiectul cuprinde constructia a 25 poduri, 55 pasaje și a 7 noduri rutiere.

Hartă autostrăzi funcționale în mai 2015

 harta autostrazi 1

 harta autostrazi 2

Calendarul de deschidere a tronsoanelor proiectelor de autostrazi din Romania – 2016 termen de finalizare (sunt incluse în această listă și cele 4 tronsoane de pe A10 Sebeș-Turda)

Calendar deschidere autostrazi 2016

Imaginile au fost realizate de membrii forumului peundemerg.ro.

sursa calendar: 130km.ro

sursa harta autostrazi functionale: cnadnr.ro

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea