Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice”, la Alba Iulia: Peste 350 de coriști interpretează un repertoriu larg de cântece religioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice”, la Alba Iulia: Peste 350 de coriști interpretează un repertoriu larg de cântece religioase

Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice” se desfășoară la Alba Iulia și la Târgu-Mureș, în perioada 9-11 iunie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

”Avem bucuria ca în Arhiepiscopia Alba Iuliei, în județele Alba și Mureș, să avem o activitate corală bogată, fiecare protopopiat din cele 10 are câte un cor preoțesc. De asemenea, școlile de teologie, Facultatea de Teologie din Alba Iulia și Seminarul Teologic, promovează muzica corală, având câte un cor.

Pe scena Catedralei Încoronării va fi prezentat un repertoriu Corala Sfânta Treime a Catedralei Reîntregirii, Corul Codex Apulum, cunoscut în Alba Iulia și care de câteva luni de zile și-a reluat în forță activitatea, dar și alte formații corale din Alba, Mureș și Cluj.

YouTube video

Invităm toți albaiulienii să participe în aceste zile să participe la acest eveniment de suflet, pentru a le bucura inima cu aceste armonii dumnezeiești, ieșite din vocile curate ale oamenilor care îl laudă pe Dumnezeu”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei în parteneriat cu cele zece protopopiate din județele Alba și Mureș, în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). În cadrul Festivalului, vor susține concerte de cântece religioase corurile preoțești ale protopopiatelor, corurile instituțiilor de învățământ teologic și patru corale mixte.

În fiecare din cele trei zile, după slujba Vecerniei, începând cu ora 19:00, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia și în Catedrala „Învierea Domnului” din Târgu-Mureș, formațiile corale înscrise la acest festival își vor prezenta repertoriul format din cântece religioase. Îi așteptăm cu multă bucurie pe toți credincioșii din Alba și Mureș să se bucure de frumusețea cântărilor corale, prin care Îl lăudăm pe Dumnezeu.

„Lăudați pe Domnul, că bine este a cânta; Dumnezeului nostru plăcută Îi este cântarea” (Psalm 146, 1)

Programul Festivalului coral de muzică sacră, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia:

Sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 19:00

Corul preoțesc „Laudate Dominum” al Protopopiatului Târgu-Mureș
Corul preoțesc „Eufonia” al Protopopiatului Blaj
Corul preoțesc „Reîntregirea” al Protopopiatului Alba Iulia

Duminică, 10 iunie 2023, ora 19:00

Corul „Sfânta Treime” al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia
Corul „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia
Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia
Corul „Codex Apulum” din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea