Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Festin culinar în Cetatea Alba Carolina: Turiști din Vâlcea, răsfățați de Chef Toma cu un preparat delicios

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Festin culinar în Cetatea Alba Carolina: Turiști din Vâlcea, răsfățați de Chef Toma cu un preparat delicios

De fiecare dată când plecăm în călătorii, avem oportunitatea să ne încântăm sufletul şi inima cu activităţi şi locuri minunate. Fiecare vacanţă implică şi activităţi culinare, deoarece trebuie să mâncăm după o sesiune de explorat. În acest mod, reuşim să completăm experienţa cu preparate culinare cu totul speciale.

Este și cazul unor turiști din județul Vâlcean care au vizitat săptămâna aceasta Cetatea Alba Carolina. Tinerii au trăit o experiență inedită, din momentul când au fost invitați de Toma, bucătarul Cetății, să ia masa în cea mai mare bucătărie din lume.

Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Toma a gătit din nou în bucătăria sa preferată, Cetatea de la Alba Iulia. Preparatul ales de Cosmin Toma a fost de data aceasta pulpe de pui umplute cu busuioc, parmezan, roșii uscate și sos de șampanie.

Pentru prepararea rețetei aveți nevoie de pulpe de pui, ulei de floarea soarelui sau de măsline, după preferințe, șampanie, roșii uscate, parmezan, smântână lichidă, sare și piper, dar și parmezan cu busuioc pe care le tocați fin, la blender.

YouTube video

Mod de preparare

Pulpele de pui se despică, apoi se asezonează cu sare și piper și se bat. Peste pulpele bătute se așează parmezanul cu busuioc, roșiile uscate care au fost ținute în ulei de măsline, parmezan simplu și se închide pulpa de pui. Ca să nu se desfacă, o prindem cu scobitori sau bețe de frigărui.

Chef Toma a gătit pulpele într-o mini cuctă, pentru a fi gata cât mai repede și pentru ca aromele să se pătrundă și să rămână în mâncare. Se adaugă ulei în cuctă, iar după ce s-a încins, se adaugă rulourile de pui. Se prăjesc pe ambele părți, apoi se adaugă șampania. Se închide capacul cuctei și se lasă la fiert 10 minute.

Când pulpele sunt gata, se face sosul. În șampanie se adaugă smântâna lichidă și se asezonează cu sare și piper. Când sosul începe să fiarbă se pun pulpele și se mai lasă la foc 5 minute.

Înainte de a servi preparatul, chef-ul albaiulian a mai preparat un piure de cartofi mai subțire, peste care a presărat parmezan și a așezat puiul. Peste pui a turnat sosul de șampanie amestecat cu parmezanul rămas. Farfuriile au fost ornate cu microplante.

Turiști din Vâlcea, ”rășfățați” de Chef Toma cu deliciosul preparat

Odată masa aranjată, Chef Toma a plecat la ”vânătoare” de turiști. Norocoșii au fost doi tineri din județul Vâlcea, care nu se așteptau ca în timpul vizitei lor la Alba Iulia să savureze preparatele „meşteşugite” cu atenţie de bucătarul Cetății, care mereu ştie cum să transforme simple ingrediente în adevărate opere de arta culinare.

Mulţi turişti vor să se bucure de o experienţă autentică atunci când călătoresc şi căută cu mult interes locuri unde îşi pot încânta papilele gustative. Şi tocmai acest lucru încearcă să îl facă Chef Toma prin inițiativa sa inedită de promovare a Cetății Alba Carolina. Aceste diferenţe fac cu adevărat minunate vizitele turiștilor la Alba Iulia. Aşadar, dacă v-aţi propus să vă încumetaţi la un periplu prin județul Alba, puteți avea surpriza de a fi întâmpinaţi de bucătarul Cetății, cu multe surprize delicioase. Acestea o să devină amintiri frumoase, demne de ţinut minte!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea