VIDEO| Femeie salvată din mijlocul apelor la Fărău. Doi bărbați au scos-o din casa lovită de inundații

Inundațiile din cursul zilei de marți nu au ocolit nici satul Sânbenedic din comuna Fărău, apele crescând foarte mult și inundând curțile oamenilor.

O femeie prinsă între lemne în casa este salvată și scoasă în afara pericolului de doi bărbați. În imagini se vede cum apa le ajunge celor trei până în brâu.

ELIT

„Ploaia torențială a fãcut ca apele să se adune ca într-o pâlnie în partea de jos a satului, totul întâmplându-se foarte rapid.Nu a fost timp nici să alerteze cineva pompierii, nici nu cred cã se gândea cineva cã ar putea avea nevoie de ei. Totuși vãzând dezastrul câțiva bãrbãți au acționat cu sânge rece preventiv intrând în casele cuprinse de viiturã sã caute locatarii.

Douã femei au fost gãsite speriate în casele cuprinse de ape. La una dintre ele casa a început sã se dãrâme imediat ce a fost scoasã din casã, un perete cedând chiar în timp ce era scoasã pe brațe. Nenorocirea era gata sã se producã și la câteva sute de metri în aval unde la fel era înconjuratã de ape o femeie în vârstã. Viceprimarul Ioan Stoia și un consãtean pe nume Cristi Boncan au pãtruns în gospodãrie escaladând gardul de beton care a cedat parțial deja și au salvat-o pe femeie”.

„Pagubele sunt încã neevaluate dar sunt destul de importante pentru sãteni. La sate orice lucru se obține greu și posibilitãțile materiale sunt limitate. Mâine când sper cã apa este retrasã se pot face evaluãrile și constata toate pagubele”, ne-a povestit cetățeanul

Reaminim că județul Alba se află sub o avertizare de tip Cod Roșu și Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă până în 24 iunie, ora 02,00. Sunt așteptate averse torențiale (40 l/mp, izolat 50-80l/mp), grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, vânt(70-80km/h) și descărcări electrice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...