Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Fasole frecată TO GO – Chef Toma, prezentare INEDITĂ a rețetei tradiționale românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Fasole frecată TO GO – Chef Toma, prezentare INEDITĂ a rețetei tradiționale românești

Fasolea bătută sau frecată este un preparat tradițional delicios, apreciat de foarte mulți români. Poate fi servită cu slănină prăjită, dar și cu fripturi sau cârnați sau consumată ca atare, de cei care țin post.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, promovează prin rețetele sale tradițiile culinare moștenite din strămoși, de multe ori prezentându-le într-o manieră inedită. Astfel a luat naștere și ideea de a pregăti fasole frecată TO GO.

Există mai multe modalități de a pregăti acest fel de mâncare. În general, preparatul are la bază fasolea uscată, uleiul, usturoiul și ceapa, la care se adaugă diverse condimente precum dafinul, sarea sau piperul.

Peste pasta de fasole se adaugă sosul de ceapă caramelizată și apoi se presară puțină boia. Fasolea bătută se potrivește foarte bine cu diverse murături: varză murată, castraveți, dar și cu o salată de sfeclă roșie.

Chef Toma a ales însă o altă variantă, mai inedită, de prezentare a fasolei și nu cea clasică. Pasta de fasole a fost așezată în coifurie de aluat de foetaj și le-a garnisit cu ceapă caramelizată și slănină friptă. Bucătarul albaiulian a ales însă să asezoneze preparatul cu trandafiri murați după o rețetă proprie. Preparatul este apetisant și foarte gustos.

”Mi-a venit ideea să fac fasolea frecată TO GO. Este o fasole bătută cu ceapă pârgălită cu boia și slănină prăjită. Am vrut să arăt lumii că și rețetele noastre pot oricând ajunge în restaurantele high class. Această fasole nu am servit-o cu murătură clasică, ci cu trandafiri murați, o rețetă proprie”, a spus Cosmin Toma.

Bucătarul a intrat cu această rețetă LIVE pe Facebook și Tik Tok, unde a avut peste 17.000 de vizualizări în direct: ”Nu îmi venea să cred. După statisticile de pe pagina de Facebook, mă urmăresc 7.000 de albaiulieni. Urmează Clujul, Bucureștiul, Timișoara, Sibiul. Iar din străinătate am urmăritori din Germania, Australia, Italia, Franța și Spania. În total, aproape 40.000 de oameni se uită la postările mele. Le mulțumesc în primul rând albaiulienilor că mă susțin. De fapt, mulțumesc tuturor. Când văd că cele mai multe vizionări sunt de la tine din ora, îmi crește inima de bucurie”, a mai adăugat Chef-ul.

”Eu mă zbat foarte mult să nu pierdem ceea ce am moștenit de la bunicii noștri. Este păcat să ne pierdem tradițiile, până la urmă este cartea noastră de vizită, a românilor”, a concluzionat bucătarul Cetății Alba Carolina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea