VIDEO:Comandantul Marius Pop sfătuit de avocaţi să spună adevărul în faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia

Comandantul Poliţiei Teiuş, Marius Pop, reţinut miercuri de procurorii DNA Alba Iulia a fost adus joi dimineaţă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procesul, programat să înceapă la ora 9.30 a fost amânat o oră după ce procurorii au depus la dosar două interceptări, una telefonică şi una ambientală, iar apărătorii lui Pop au cerut un răgaz pentru a le studia.

Cauza în care a fost reţinut Marius Pop are legătură cu dosarul în care un subaltern al său, Ioan Eugen Popa, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. Mai precis comisarul şef Marius Pop este bănuit că ar fi încercat să-l acopere pe Ioan Eugen Popa care în octombrie 2011 a distrus un proces-verbal de contravenţie înlocuindu-l cu avertisment.

INFORMARE COVID-19

Ioan Eugen Popa, în vârstă de 41 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Teiuş a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba la începutul lunii februarie 2012. Acesta este acuzat de infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba.

Potrivit avocaţilor care-l apără pe Marius Pop, Victor Câmpean şi Raluca Crişan, interceptările depuse ca probă la dosar joi dimineaţa de procurorii DNA Alba Iulia nu fac decât să îl dezincrimineze pe comandantul Poliţiei Teiuş. Acestea surpind o discuţie între secretara lui Pop şi agentul Eugen Ioan Popa din care reiese că secretara încearcă să-l determine pe acesta din urmă să spună că a rupt procesul-verbal de contravenţie la îndemnul comandantului Pop. Pe holurile instanţei, înainte de a intra în sala de judecată, poliţistului i-au fost citite de către avocaţi porţiuni din interceptări. Aceştia l-au sfătuit pe Pop să spună adevărul în faţa judecătorilor întrucât probele sunt în favoarea sa.

Curtea de Apel Alba Iulia decide azi dacă Pop îşi va petrece următoarele 29 zile în arest preventiv.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

romanul de serviciu 8 martie 2012 at 13:32

Iesi afara din MAI politist ordinar.

Circotasul 8 martie 2012 at 19:24

Si unde e coruptia??? Parca DNA avea alte sarcini

Rusine, patati onoarea unui om deosebit.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...