Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO:Comandantul Marius Pop sfătuit de avocaţi să spună adevărul în faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comandantul Poliţiei Teiuş, Marius Pop, reţinut miercuri de procurorii DNA Alba Iulia a fost adus joi dimineaţă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procesul, programat să înceapă la ora 9.30 a fost amânat o oră după ce procurorii au depus la dosar două interceptări, una telefonică şi una ambientală, iar apărătorii lui Pop au cerut un răgaz pentru a le studia.

Cauza în care a fost reţinut Marius Pop are legătură cu dosarul în care un subaltern al său, Ioan Eugen Popa, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. Mai precis comisarul şef Marius Pop este bănuit că ar fi încercat să-l acopere pe Ioan Eugen Popa care în octombrie 2011 a distrus un proces-verbal de contravenţie înlocuindu-l cu avertisment.

Ioan Eugen Popa, în vârstă de 41 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Teiuş a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba la începutul lunii februarie 2012. Acesta este acuzat de infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba.

Potrivit avocaţilor care-l apără pe Marius Pop, Victor Câmpean şi Raluca Crişan, interceptările depuse ca probă la dosar joi dimineaţa de procurorii DNA Alba Iulia nu fac decât să îl dezincrimineze pe comandantul Poliţiei Teiuş. Acestea surpind o discuţie între secretara lui Pop şi agentul Eugen Ioan Popa din care reiese că secretara încearcă să-l determine pe acesta din urmă să spună că a rupt procesul-verbal de contravenţie la îndemnul comandantului Pop. Pe holurile instanţei, înainte de a intra în sala de judecată, poliţistului i-au fost citite de către avocaţi porţiuni din interceptări. Aceştia l-au sfătuit pe Pop să spună adevărul în faţa judecătorilor întrucât probele sunt în favoarea sa.

Curtea de Apel Alba Iulia decide azi dacă Pop îşi va petrece următoarele 29 zile în arest preventiv.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea