Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO/ Clement Negruț: ”Guvernul Ponta – șomaj, inflație și haos”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PDL de Alba, Clement Negruț, consideră că rectificarea bugetară operată recent de Guvernul Ponta adâncește criza economică în care se află România și ”demonstrează cât se poate de clar cât de prost sunt alocate resursele financiare în perioada următoare”.

În opinia sa efectele rectificării sunt: punerea în pericol a creșterii economice, a locurilor de muncă și creșterea datoriei publice deoarece USL a redus fondurile alocate pentru investiții și a crescut cheltuielile pentru consum.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Negruț a arătat că tăierea a peste 2 miliarde de lei de la investiții, din care mai mult de jumătate de la Ministerul Transporturilor, care alocase acești bani pentru proiecte de infrastructură, afectează și județul Alba:

Acum se vede cel mai bine diferența între stânga și dreapta, între USL și PDL. PDL a susținut investițiile ca motor de dezvoltare a României și creștere economică, iar USL taie investițiile, frânează creșterea economică, îi lipsește pe români de locuri de muncă și le face viitorul nesigur”, a declarat Negruț.

Parlamentarul de Alba a mai amintit și despre tăierile de la Ministerul Educației – 242 de milioane de lei și Ministerul Muncii – 500 de milioane de lei, considerând că acestea arată clar ipocrizia USL: ”Nu am uitat cum din postura de opoziție, Crin Antonescu și Victor Ponta spuneau că aceste ministere se vor bucura de o atenție specială, ca parte a gândirii de stânga”.

De asemenea, deputatul democrat-liberal a mai declarat că ”tot ce a promis USL, atât din opoziție cât și de la putere, a fost o minciună”, dovadă fiind faptul că din strategia fiscal-bugetară înaintată recent de Guvern către Parlament lipsesc măsurile anunțate pentru 2013, respectiv reducerea TVA la alimente, majorarea pensiilor, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 8%, majorarea ajutoarelor sociale.

Românii trebuie să știe clar că toate aceste lucruri nu se vor întâmpla în următorii doi ani cu USL la putere. Tocmai pentru că știu că toate promisiunile care s-au făcut și se vor mai face în campania electorală sunt irealizabile USL a făcut o manevră pentru a ascunde de români și bugetul de anul viitor. Printr-o modificare a legislației existente Guvernul Ponta a mutat dezbaterea bugetului în Parlament de la 15 octombrie, cum cere legea, pentru 15 decembrie, după formarea noului Guvern. Prin amânarea prezentării bugetului în Parlament se vor crea prejudicii atât pentru instituțiile publice, mediul de afaceri cât și pentru populația beneficiară de servicii publice. Va fi de asemenea un semnal negativ pentru piețele financiare și organismele internaționale și, ca urmare, acestea își vor pierde încrederea în România. În concluzie putem spune că Victor Ponta și USL se ocupă de guvernare și de prognoza pentru următorii ani exact așa cum își ocupă ședințele de Guvern, adică doar 25% din timp. Restul este politică. Toate promisiunile făcute au fost uitate. Guvernul USL este unul de tranziție, de la creștere economică și stabilitate, la șomaj, inflație și haos”, a încheiat deputatul PDL de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea