Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Cercetătorul aiudean Sergiu Pașca a vorbit la o conferință TEDTalks despre misterele creierului uman

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cercetătorul aiudean Sergiu Pașca a vorbit la o conferință TEDTalks despre misterele creierului uman

Cercetătorul român Sergiu Pașca, originar din municipiul Aiud, a participat în cursul zilelor trecute la o conferință TED Talks pe tema posibilităților oferite de creierul uman, eveniment la care au participat câteva dintre cele mai importante personalități din domeniul cercetării.

În mai puțin de o zi de la publicarea pe YouTube a discursului oferit de cercetătorul român, videoclipul a strâns peste 33 000 de vizualizări și o multitudine de reacții pozitive la adresa muncii sale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Omul de știință Sergiu P. Pasca și-a propus să înțeleagă cum se dezvoltă creierul uman și ce anume îl face susceptibil la boli. În discuția oferită pe canalul celor de la TED, el arată modul în care echipa sa și-a dat seama cum să crească „organoizi” și ceea ce ei numesc „asambloizi” din creier – aglomerații de țesut neuronal auto-organizat derivat din celule stem care au demonstrat capacitatea de a forma circuite – și explică modul în care aceste părți miniaturale ale sistemului nervos ne aduc mai aproape de demistificarea creierului.

YouTube video

Sergiu Paşca s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale. În 2001, a fost şef de promoţie al Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, cu media generală 10 în cei patru ani de studiu. Apoi a beneficiat de admiterea onorifică (media 10) la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca. Are titlul de doctor în cercetare, iar în anul 2012, această instituţie de învăţământ i-a conferit premiul pentru cea mai bună cercetare postdoctorală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea