Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Cât de puternici pot fi dușmanii pe care și i-a făcut Traian Berbeceanu în războiul împotriva crimei organizate?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pentru a obține rezultatele BCCOA Alba Iulia, într-un domeniu atât de păcătos ca cel al crimei organizate împotriva căruia  Traian Berbeceanu și Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate Alba Iulia luptau, trebuie să te simți în acest mediu ca peștele în apă.

Mediul acesta criminogen nu este unul așa-zis clasic, al unor  defavorizați ai sorții, care, neavând nicio șansă se apucă de furat sau tâlhărit, pentru ca peste două zile în care cheltuiesc tot ce-au luat sunt prinși și condamnați la ani grei de pușcărie. Traian Berbeceanu și BCCOA Alba Iulia au adus, în colaborare cu DNA, DIICOT, SRI, DGIPI în fața justiției nume grele ale unor oameni de afaceri, înalți funcționari ai statului din sistemul de finanțe, politicieni, un comandant de județ al SRI, un ofițer al SIE,  colegi polițiști cu grade înalte, avocați, judecători, notari,  într-un demers într-adevăr fără precedent pentru Românuia.

Mai mult, acțiunile coordonate de Berbeceanu au reușit recuperarea a sume de zeci de milioane de euro pentru bugetul de stat.

Astfel, Traian Berbeceanu trebuia să aibă întâlniri, discuții, negocieri cu foarte mulți dintre acești oameni, tocmai pentru a afla, pentru a fi informat, pentru a putea acționa și obține rezultate excepționale. Din 2007 până în prezent brigada coordonată de comisarul-șef Berbeceanu a fost mereu prima pe țară. Astfel, și-a creat dușmani puternici, influenți și determinați să-l oprească, să-l pună cu botul pe labe și să-l scoată definitiv din sistem, într-un mod rușinos, mai ales pentru șeful unei structuri de elită a poliției române, cu foștii subordonați punându-i cătușele, adus cu alai polițienesc în Alba Iulia, în fața opiniei publice, la fel ca cei pe care până până mai ieri erau săltați de Berbeceanu.

Nu doresc să minimalizez munca și eforturile DIICOT Alba Iulia, ale SRI Alba și Hunedoara, ale Inspectoratelor de Poliție Alba și Huneodara, dar pofta presei pentru sânge de polițist corupt ne-ar putea face pe toți să ignorăm reușitele BCCOA Alba Iulia și ale lui Traian Berbeceanu.

Tocmai de aceea, până când există prezumția de nevinovăție, am dorit să nuanțez, în măsura posibilităților, evenimentul de azi-dimineață.

UPDATE: Iată ce a declarat Traian Berbeceanu la perchezițiile efectuate la casa sa părintească din Șoimuș:

Sunt un poliţist cinstit, care şi-a făcut datoria. Asistaţi la cea mai mare mârşăvie şi nemernicie pe care am păţit-o eu în 20 de ani de când lucrez în poliţie. Aveţi încredere că o să fie bine şi o să iasă adevărul la iveală. Nu pot să comentez acum legat de cine ar putea sta în spatele acestui demers, ci la momentul potrivit.
Persoane pe care de-a lungul timpului le-am cercetat în stare de arest pentru infracţiuni deosebit de grave, persoane care au societăţi comerciale, care au dosare penale şi sunt forţate să depună denunţuri calomnioase împotriva mea şi a ofiţerilor mei şi, bineînţeles sprijinite de structuri ale statului care lucrează împotriva noastră, din păcate.
Este posibil să fie şi implicaţii politice, dar refuz să discut pe tema asta la momentul ăsta. O să aflaţi în curând foarte multe detalii.
Nu ştiu dacă o să reuşesc să lămuresc cum stau lucrurile, de fapt, la audieri, dar am totală încredere că o să le lămuresc în instanţă şi că cei care au făcut mârşăviile astea or să plătească cu vârf şi îndesat. Poliţiştii din cadrul BCCO Alba dar şi cei din Serviciile Hunedoara şi Sibiu sunt extrem de cinstiţi, morali şi nu au încălcat niciodată legea”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea