Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018: Terasamentul de la viitorul pod peste râul Ampoi până la Alba Iulia Nord și excavarea dealului de la pârâul Iovului, principalele puncte în care s-au realizat progrese

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna mai, pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, chiar dacă muncitorii au lucrat de dimineața până seara, uneori chiar și în zilele nelucrătoare, avansaul lucrărilor nu este la nivelul celui așteptat, întrucât antreprenorul general nu a reușit să mobilizeze mai mulți oameni și utilaje.

Pe lângă acest lucru, o chestiune birocratică care persistă e situația de la Oarda, unde casa de sub viaduct încă nu are autorizație de demolare și este încă în picioare, iar urmare a amenzii dată de către Garda de mediu, pe parte stângă a văii, sensul de mers spre Oarda de Sus, nu s-a lucrat aproape nimic.

YouTube video

În luna mai, la nodul rutier Sebeș s-a avansat cu decopertările dincolo de râu, iar pe Calea Vacii s-au continuat lucrările la supratraversare.

O altă problemă importantă o reprezintă cele trei poduri peste râul Sebeș, Ampoi și Mureș. La  primele două, chiar dacă s-au pus toate grinzile, avansul la structura metalică premergătoare suprabetonării a avansat foarte greu. Probabil, cauza o reprezintă criza acută a forței de muncă: fierari dulgheri și fierari betoniști.

Citește și:  Autostrada Sebeș Turda, loturile 3 și 4, o nouă amânare

În presa locală au apărut numeroase anunțuri ale antreprenorului genenal cât și ale unor prestatori pentru angajarea de dulgheri și fierari betoniști, dar se pare că nu au avut efectul scontat.

În zona viitorului pod peste râul Mureș, a început să se asfalteze vechiul drum. Cel mai probabil, în luna iunie, circulația va fi mutată și se va lucra la terasament până la culeea podului dinspre Limba.

Indiscutabil, cele mai importante progrese pe lotul 1 în luna mai s-au realizat în zona dealului de la pârâul Iovului, unde s-a lucrat practic “zi lumină” la excavarea pământului și profitând de acest lucru, s-au “înălțat” terasamnetele de la viitorul pod peste râul Ampoi până în apropierea viitorului nod rutier Alba Iulia Nord, dincolo de drumul care duce la fabrica Florea Grup.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea