VIDEO| Autostrada Sebeș-Turda. Cum arată nodul rutier de la Sebeș, CHEIA deschiderii circulației pe A10 între Sebeș și Alba Iulia
Autostrada Sebeș-Turda. Cum arată nodul rutier de la Sebeș, CHEIA deschiderii circulației pe A10 între Sebeș și Alba Iulia
Nodul rutier de la Sebeș, de pe autostrada Sebeș-Turda, unul dintre cele mai complexe și spectaculoase din România, care va face conexiunea cu autostrada A1, prin patru bretele mari și prin 2 bretele mici cu DN1, prin sensurile giratorii deja existente la Lancrăm, este una din cheile deschiderii circulației între Sebeș și Alba Iulia, pe autostradă.
Nodul rutier de la Sebeș are circa 5 km, 3 pasaje mari care vor supratraversa autostrada A1, 2 pasaje peste calea ferată, unul peste râul Sebeș și peste DN1, în zona Lancrăm. Realizarea acestui nod rutier sau cel puțin a unei părți din el, este cheia deschiderii circulației pe autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia.
Italienii de la Pizzarotti au crescut puțin mobilizarea, așa cum se poate observa din video. Sunt mai mulți muncitori care lucrează la structurile de la viitoarele pasaje, care vor supratraversa DN1 și râul Sebeș, dar cu toate acestea, mobilizarea este insuficientă și este puțin probabil ca el să fie terminat în totalitate pâna la data de 30 noiembrie 2020.
Astfel, la Sebeș, singura soluție pentru deschiderea traficului rutier pe autostrada A10, până la Alba Iulia Sud în acest an, o reprezintă așa cum au spus în nenumărate rânduri cei la Asociația Pro Infrastructură, finalizarea bretelelor mici, 5 și 6, care fac legătura prin sensurile giratorii existente deja la Lancrăm, cu DN1 și cu autostrada A1.
O altă problemă a lotului 1, o reprezintă nodul rutier de la Alba Iulia Nord, unde lucrările s-au împiedicat de faptul că nu s-au expropriat câteva parcele de teren pentru a fi relocat un stâlp de energie electrică. Având în vedere că în zona Oarda s-au reluat lucrările la zidul de gabioane, ar exista șanse reale ca nodul rutier de la Alba Iulia Sud și tot segmentul de autostradă pănă la Sebeș să fie finalizat în acest an, terminarea bretelelor 5 și 6, care fac legătra cu sensurile giratorii, putând fi o soluție pentru deschiderea circulației între Alba Iulia și Sebeș, cel puțin pe o porțiune din autostradă. În ciuda, eventualelor probleme de trafic care ar putea interveni în sensurile giratorii existente la Lancrăm, această soluție ar descongestiona traficul dintre Sebeș și Alba Iulia, porțiune pe care circula s-ar circula în regim de autostradă până la Alba Iulia Sud. Nu ar mai exista trecerea prin localitatea Lancrăm, pe la Trei Poduri, pe la râul Mureș și Partoș care să îngreunească traficul rutier.
Realizarea nodului rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:
Breteaua 1
Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.
Breteaua 2
Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.
Breteaua 3
Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.
Breteaua 4
Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.
Breteaua 5
Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.
Breteaua 6
Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.
Întregul Lot 1 a fost structurat în trei secţiuni de proiectare distincte:
– Secţiunea A – toate lucrările cuprinse în intervalul km 0+300 – km 14+000.
– Secţiunea B – toate lucrările cuprinse în intervalul km 14+000 – km 17+000.
– Secţiunea C – toate lucrările cuprinse în intervalul km 0+000 – km 0+300 şi cele aferente Nodului Rutier Sebeş.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Ilie Bolojan, validat președinte interimar al PNL: Pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale 2024
Ilie Bolojan, validat președinte interimar al PNL: Pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale 2024 Liderul interimar al PNL a fost validat în persoana lui Ilie Bolojan, după ce Nicolae Ciucă a demisionat de la șefia partidului în urma rezultatelor de la alegerile prezidențiale 2024, turul I. Citește și: Nicolae Ciucă, președintele […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918