Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO: Atenție, șoferi! ESCROCHERIA cu salutul face ravagii în parcări și pe autostradă. Care este procedura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șoferi, mare atenție în parcări și pe autostradă. O veche înșelătorie prinde viață din nou și este posibil ca cei mai naivi să cadă cu ușurință în plasa șarlatanilor. 

Păcăleala este pusă în practică de regulă în parcările de pe drumurile intens circulate precum: drumuri europene și autostrăzi. Iată cum procedează șarlatanii: sub pretextul că au o problemă cu benzina/motorina, eventual au alimentat greșit, vin foarte prietenoși către potențialele victime, cu gândul să-i salute. De obicei un bărbat face acest lucru, în timp ce poartă pe deget un inel, ghiul, foarte vizibil. Pentru că românii asociază aurul cu Turcia, șarlatanii pretind că sunt turci. Inelul foarte mare este bineînțeles o tinichea ieftină, doar că bărbatul ține mâna ostentativ la vedere, întinde mâna, salută victimele pentru a atrage atenția asupra inelului care are o dimensiune foarte mare, așadar ar trebui să coste foarte mult.

După ce își convinge victima că are nevoie de o sumă importantă de banii, de la 300 lei în sus, șarlatanul propune drept garanție inelul. Potențialele victime, încântate de această garanție acceptă inelul, care nu valorează nimic. După ce ia suma de bani, mașina pornește ca prin minune și „turcul” dispare.

Vă arătăm în videoul de mai jos o tentativă a acestei escrocherii, numai că “turcul” de ocazie a văzut camera de supraveghere și a renunțat la plan:

Sursa: stiridiaspora.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea