VIDEO| Antena 5G lovește din nou! Dezbatere aprinsă, la Primăria Alba Iulia, încinsă de inteligența artificială ChatGPT!
VIDEO| Antena 5G lovește din nou! Dezbatere aprinsă, la Primăria Alba Iulia, încinsă de inteligența artificială ChatGPT!
Marți, 25 aprilie, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia a avut loc o dezbatere publică pe baza proiectului „CONSTRUIRE STAȚIE DE BAZA PENTRU SERVICII DE COMUNICAȚII ELECTRONICE”.
Ce include acest proiect defapt, este o antenă de telefonie mobilă, pe care locuitorii cartierului Micești nu o doresc în cartierul lor nici în ruptul capului.
În cadrul dezbaterii cei interesați au putut lua cuvântul pentru a-și spune opinia. Părerile cetățenilor nu s-au sfiit să apară:
”Aș dori ca în ședința pe care o veți avea în 27 să le amintiți colegilor că noi, în calitate de cetățeni, i-am votat pe dânșii pentru a ajunge unde sunt acum. Tot noi îi vom vota sau nu și la următoarele alegeri. Noi i-am votat pe dânșii pentru ca aceștia să aducă în fața dumneavoastră interesele noastre, ale comunității. Printre interesele noastre se află și acordarea acceptului pentru instalarea a orice fel de dispozitiv pe care noi îl considerăm nociv pentru locuitorii cartierului. Cred că știți deja că cei care au decis să se mute acolo, pe o proprietate privată au decis în acest fel deoarece este liniște, e pădure, deoarece nu au dorit tehnologie, deci exact opusul la ceea ce ni se porpune în prezent.”, a început reprezentanta locuitorilor de pe strada Rojomal.
”În ceea ce privește afirmația dumneavoastră cum că montarea acestor antene ar surveni din cauza faptului că v-ati angajat printr-un caiet de sarcini nu este problema noastră. Faptul că, la momentul la care dumneavoastră v-ați angajat la caietul de sarcini, nu ați verificat care ar fi posibilitățile, acordurile și așa mai departe. Este o obligație pe care dumneavoastră v-ați asumat-o. Noi, în calitate de locuitori vă spunem ferm că nu ne dorim amplasarea acestei antene și nu este vorba despre nicio teorie conspiraționistă.”, a continuat doamna Ludoșan, avocat.
”Privind studiile pe care dumneavoastră le-ați menționat, care ar fi avut loc în anii 1970, nu cred că atunci exista 4G sau 5G pentru a putea fi un studiu actual zilelor noastre. Eu cred că orice lucru nou, trebuie testat. Deci suntem ”cobai”. Din punctul meu de vedere, apreciez faptul că noi ca cetățeni ai acestui oraș, care contribuim la bunăstarea acestui oraș, trebuie să avem un cuvânt de spus și cred că pot fi găsite soluții pentru amplasarea acestor antene în alte zone, care să nu fie afectate sau locuite.”
E necesară sau dorită?
Doamna Ludușan a adresat de asemenea întrebarea: ”De ce este necesară suplimentarea antenelor? Care este motivul pentru care ne dorim să amplasăm antene suplimentare?”
Reprezentantul ffirmei RCS RDS, Sorin Câmpean a precizat faptul că suplimentarea antenelor este necesară pentru partea de acoperire a semnalului telefonic. ”Exact cum ANCOM-ul își măsoară acoperirea, semnalul, la fel face și fiecare operator de telefonie mobilă. În primul rând, chiar dacă dumneavoastră vedeți că aveți semnal, nu este la fel pentru toți. Nu toate telefoanele au aceeași antenă de recepție semnal.În al doilea rând, cu cât sunt mai mulți clienți conectați la aceeași antenă, cu atât semnalul se diminuează.”, a mai precizat Câmpean.
”Analiza pe care o faceți dumneavoastră nu ar trebui să fie de principiu, ci ar trebui să fie una exactă. Dacă nu aveți niciun fel de solicitare din partea utilizatorilor, niciun fel de plângere, ne mai arătați și o hartă a site-ului aisemnal.ro, pe care se vede foarte clar că în Alba Iulia există semnal, nu văd necesitatea amplasării unei noi antene.”, a spus doamna Ludoșan, reprezentanta locuitorilor de pe strada Rojomal.
Nicio zi fără ChatGPT
Într-un anumit punct al dezbaterii, s-a adus vorba până și de ChatGPT, un robot software cu care poți dialoga și care funcționează pe baza inteligenței artificiale. Reprezentantul RCS RDS, Sorin Câmpean a întrebat înteligența artificială ”La ce distanță pot fi amplasate acest tip de antene față de proprietate?” Un cetățean, nervos fiind, l-a întrerupt și i-a comunicat că ”se află în fața unor persoane fizice” și că ei își doresc să discute om cu om, nu inteligența artificială.
Primarul Gabriel Pleșa s-a alăturat discuției: ”Până acum e clar că la una dintre antene va fi necesar acordul vecinilor, pe care este clar că nu îl veți primi. Eu sugerez un plan B, o altă locație în care să amplasați antena. La antena din Micești, după cum se vede există o mare opoziție și sunt sigur că se va contesta în instanță amplasarea antenei.”
Concluzia?
În final, s-a venit și cu soluții, nu doar cu probleme. Soluția dată a fost mutarea amplasamentului antenei în alt loc din oraș și s-au dat trei variante: pe Casa de Cultură a Sindicatelor, pe blocurile MV din zona Stadionului și mai există o locație în zona Gării, în spatele clădirii Albapam.
Locuitorii zonei au spus că nu se vor lăsa și își vor face vocea auzită și în ședința de Consiliu Local ce va avea loc joi, la sediul Primăriei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Antonia Dogeanu, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cucerește scena internațională la Viena: Premiul I la prestigiosul ”International Clavierland Mozart Classical Music Competition”
Antonia Dogeanu, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cucerește scena internațională la Viena: Premiul I la prestigiosul ”International Clavierland Mozart Classical Music Competition” Prin muncă, perseverență și talent, tânăra Antonia Gabriela Dogeanu, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, a atins o performanță remarcabilă, obținând Premiul I la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act