Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE-Video ALBA: Membrii unei grupări organizate din Orăştie, foarte periculoase reţinuţi. Luau victimele la ocazie şi le tâlhăreau sub teroare

Bogdan Presecan

Publicat

în

UPDATE: Doar 2 dintre cei 5 suspecţi de tâlhărie prezentaţi instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestarea preventivă au primit mandate de arestare pentru o durată de 29 de zile. Este vorba de Alin I.M. şi Remus J.S din Orăştie. Ceilalţi tâlhari vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate.

Au fost prinşi membrii unei grupări organizate deosebit de periculoase, care luau la ocazie persoane, după care le terorizau şi le deposedau de toate bunurile de valoare, apoi le abandonau în stare de şoc pe marginea drumului. Cei 5 tâlharii au între 19 şi 39 de ani, sunt din Orăştie şi au fost reţinuti de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţiştii Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba după ce în această dimineaţă, miercuri, 7 martie, împreună cu poliţişti din Orăştie şi mascaţii de la SPIR Alba au efectuat la locuinţele suspecţilor un număr de 4 percheziţii.

Modul dur de operare al bărbaţilor este caracteristic mai degrabă bandelor criminale din America de Sud sau este parcă desprins din filmele de acţiune.

După două săptămâni de la sesizarea infracţiunilor de tălhărie, în 21 şi 22 februarie, poliţiştii din Alba au stabilit în urma investigaţiilor faptul că la data de 22 februarie, M.I.A., de 22 de ani, K.T., de 39 de ani, T.M.V., de 19 ani S.J.R., de 26 de ani toţi din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, împreună cu P.N., de 26 de ani, din Geoagiu,  în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 1, au luat la ocazie, din Aiud, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Rădeşti, judeţul Alba iar în momentul în care au ajuns pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, au intrat pe o stradă lăturalnică, l-au dat jos din autoturism, l-au ameninţat cu o şurubelniţă şi i-au sustras sub teroare telefonul mobil şi suma de 1.270 lei după care l-au legat cu propriul fular la ochi şi l-au abandonat pe marginea drumului.

Cu o zi în urma, la data de 21 februarie, folosind exact acelaşi mod de operare, bandiţii din Orăştie l-au luat la ocazie în maşina lor pe un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Aiud, pe care, prin ameninţare, l-au deposedat de telefonul mobil şi de suma de 40 de lei. Suspecţii grupării sunt cercetaţi şi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat pe raza municipiului Orăştie.

În urma percheziţiilor cu mascaţii la locuinţele suspecţilor s-a reu;it recuperarea parţială a prejudiciului.

Cei 5 membrii ai grupării organizate din Orăştie au fost aduşi sub escorta mascaţilor la sediul IPJ Alba unde urmează să fie reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi apoi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Vom reveni cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea