Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: „Alba Iulia on bikes”. Clipul care prezintă frumuseţile Cetăţii Alba Carolina de pe bicicletă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetate 1Dacă până acum internauţii au fost obişnuiţi să vadă Cetatea Alba Carolina imortalizată în imagini sau video de la înălţime, de această dată au ocazia să facă o “călătorie vizuală” prin Cetate cu… bicicleta. Un clip care prezintă frumuseţile celei mai mari cetăţi din România văzute de pe bicicletă circulă de câteva zile pe internet. Acesta a fost realizat de un tânăr pasionat de ciclcism,“mândru” că e din Alba Iulia.

 În turul său printre porţile şi zidurile Cetăţii, Ionuţ Văidean, căci aşa se numeşte tânărul, prezintă, într-un mod aparte, monumente, clădiri, poduri şi alei pietonale din fortificaţia de tip Vauban, precum Statuia lui Mihai Viteazul, Muzeul Naţional al Unirii, Catedrala Reîntregirii, podurile suspendate de la Poarta a III-a, dintre porţile V şi VI şi cel din Parcul Uirii, arătând totodată că Cetatea poate fi vizitată nu doar la pas, ci şi pe două roţi. Nu lipsesc din videoclip nici statuile din bronz amplasate în diferite locaţii din Cetate, mult admirate de turiştii care vizitează Cetatea şi îndrăgite de albaiulieni, dar nici soldaţii din Garda Cetăţii, surprinşi în timpul ceremonialul schimbului de gardă.

Pentru pasionaţii de ciclism, reamintim că Cetatea Alba Carolina are amenajaţi aproximativ 5 kilometri de pistă de bibiclete, iar pe lângă mişcare şi aerul medieval, aceştia se vor putea bucura şi de priveliştea minunată oferită de nenumăratele bijuterii arhitecturale ale Cetăţii.

„Fii mândru de această Cetate, fii mândru că ai un asemenea oraş frumos şi elegant, cu o istorie de aproape 2000 de ani. Sper ca acest filmuleţ să bucure sufletele şi inimile tuturor albaiulienilor şi românilor”, este mesajul pe care Ionuţ l-a postat alături de videoclip pe un cont de socializare.

Vă invităm să vizionaţi mai jos clipul despre care tocmai v-am vorbit:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea