Victor Negrescu vrea să modifice Legea privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale

Deputatul PSD Cosmin Necula și europarlamentarul Victor Negrescu, reprezentanți ai organizației PES activists România, vor modifica Legea privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale nr. 334/2006 și normele de aplicare, astfel încât partidele să poată achiziționa în campanie doar materiale informative și afișe, scrie stiripesurse.ro.

„Obiectivul nostru este ca partidele să poată achiziționa doar materiale informative și afișe pe spatiile special amenajate, conform unei norme stabilite la nivel național. În ultimii ani, mediul privat, ghidat de interese financiare, a avut o influență negativă asupra actului politic” au declarat reprezentanții PES activists România.

ELIT

Victor Negrescu și Cosmin Necula au afirmat că legea finanțării partidelor politice, în forma actuală, este produsul dreptei din politica românească. Stânga, în contrapondere, trebuie să vină acum cu măsuri clare pentru a corecta relaţiile antidemocratice dintre politic şi privat.

„Normele în baza cărora are loc astăzi finanțarea partidelor politice au fost inițiate de politicieni care se autodefinesc ca fiind de dreapta. Noi, ca politicieni care reprezintă stânga din România, ne considerăm obligați să venim în fața românilor cu măsuri pentru a le combate legăturile imorale dintre privat și politic.

„Propunem o modificare legislativă serioasă în domeniul finanțării partidelor politice. Câteva exemple: finanțarea mass-media de către partide, direct sau indirect, va fi considerată infracțiune. Vrem să limităm practica materialelor promoționale politice în presă și între campaniile electorale. Partidele și candidații nu vor mai putea achiziționa sau închiria materiale promoționale, pungi, panouri publicitare sau reclama de presă.

ADEZIUNE PLUS

Decizia politică trebuie să fie delimitată de lobby-ul privat și viceversa. Prin acest demers dorim limitarea oricăror influențe din partea partidelor politice în mass-media dar și dispariția rolului jucat de finanțatori în deciziile politice” au declarat cei doi reprezentanţi ai PES activists România.

PES activists România intenționează să schimbe și sistemul de finanțare a partidelor prin impunerea unor limite de finanțare: un salariu mediu brut pentru persoanele fizice și maxim 10% din impozitul pe profit la persoane juridice.

„Nu în ultimul rând ne propunem ca toate cheltuielile cu donații către politicieni sau partide să fie transparente, și disponibile publicului. De aceea se dorește publicarea, într-un registru de donații, a tuturor sponsorizărilor primite de la persoane fizice sau juridice”

Prin toate aceste măsuri, PES activists România își propune să democratizeze viața politică din România și să crească transparența în tot ceea ce înseamnă actul politic.

„Dacă vrem să facem politică aproape de oameni, atunci este firesc să le dăm oamenilor puterea și dreptul să știe câți bani cheltuiesc partidele și pe ce. Dacă vrem o democrație puternică și o reinventare a întregii clase politice din România trebuie să încurajăm transparența decizională și să facem tot ceea ce putem pentru a aduce decizia politică cât mai aproape de oameni” au mai afirmat Victor Negrescu şi Cosmin Necula.

Sursa Stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DREPT LA REPLICĂ| Beniamin Todosiu: Lansez un apel public la unitate în interiorul USR – PLUS. Îi rog pe colegii de alianță să renunțe la orgolii și la lupta disperată pentru funcții

Locuitorii județului Alba urmăresc cu dezamăgire, în ultimele zile, relatările din presa locală privind presupuse neînțelegeri din interiorul USR –… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

S 15 decembrie 2014 at 20:07

Trag impostorii la Alba, ca si musca la rahat! Vad ca nu s-a linistit bine Piticul Atomic, din fabulatiile lui pe facebook, ca a aparut altul de data asta vinitura, „din satul cu ministri”, fara „buletin de Alba”, care, mai pune „o roata la caruta”! Nu stiu ce vrea sa controleze Negrescu, cand 90% din finantarile partidelor, sunt bani negri!

Take 15 decembrie 2014 at 21:08

iar loveste papagalul… pe asta il baga in seama cineva?

S 16 decembrie 2014 at 19:24

Ma-ta!

Status-Quo 16 decembrie 2014 at 9:55

Ia uite bai frate unde statea stiinta in ale politcii si legiferarii! Taman la Victor Negrescu. Ț-ț-ț-ț-ț-ț….

In mod absolut logic din mana astora nu poate iesi decat ceva care sa-i serveasca personal. Ia uite aici ce zice somitatea:

”…Normele în baza cărora are loc astăzi finanțarea partidelor politice au fost inițiate de politicieni care se autodefinesc ca fiind de dreapta. Noi, ca politicieni care reprezintă stânga din România, ne considerăm obligați să venim în fața românilor cu măsuri pentru a le combate legăturile imorale dintre privat și politic”

Adica sa facem noi reguli da sa fie asa mai de stanga… stanga absolut morala!!!

babadochia 18 decembrie 2014 at 18:57

Chestia cu „morala” si „stanga” in Romania este cam cum ai compara „vaca” si „baletul” sunt domenii etimologice, lingvistice, culturale total diferite si care nu se intersecteaza si nu interactioneaza NICIODATA! Personal as propune o masura de transparentizare a spagii pentru ocuparea unor functii inclusiv pentru pozitiile pe listele la europelamentare ba mai mult as face o licitatie deschisa ca poate „domnu’ da mai mult” !

Comentariile sunt oprite