“Victimele” clopotelor bisericii din Mihalț au pierdut procesul cu Parohia Greco-Catolică din localitate

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins în data de 2 decembrie, după trei ani de proces, acțiunea civilă intentată de proprietarii unui imobil din imediata apropiere a bisericii din comuna Mihalț, județul Alba, prin care solicitau Parohiei Greco-Catolice din localitate daune pentru disconfortul produs de zgomotul clopotelor bisericii și a slujbelor de înmormântare din cimitir.

Decizia nu este definitivă ea putând fi contestată la Tribunalul Alba.

ELIT

biserica greco catolica Mihalt„Starea de disconfort“, generată de zgomotul clopotelor și de construirea cimitirului în apropierea locuinţei lor, invocata de familia Rusu, nu i-a convins pe judecătorii din Alba Iulia că justifică plata unor daune morale în valoare de 170.000 de lei din partea celor “responsabili”, respectiv a preotului greco-catolic Petru Stînea, a Parohiei Greco-Catolice dar și a Consiliului local şi a Primăriei comunei Mihalţ.

În acțiunea civilă începută în anul 2011, reclamanta Ana Rusu solicita instanței să se ia măsurile necesare pentru a se pune capăt disconfortului, tot mai greu de suportat, datorat zgomotului produs de clopotele bisericii și slujbelor de înmormântare din cimitirul din apropierea locuinţei sale, susținând totodată că valoarea imobiliară a proprietăţii sale a scăzut considerabil tocmai din aceste considerente.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

omu 8 decembrie 2014 at 15:25

Ce va mira, organizeaza primaria Alba Iulia foc de artificii pe zidul aferent la curtea spitalului de psihiatrie. Atat respect ai ei pentru acele persoane nenorocite si asa de soarta. Ca sa nu mai spun de concertele care s-au mutat la poarta IV a cetatii si care deranjeaza sute de locatari din „M” uri si casele invecinate.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...