Rămâi conectat

Curier Județean

“Victimele” clopotelor bisericii din Mihalț au pierdut procesul cu Parohia Greco-Catolică din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins în data de 2 decembrie, după trei ani de proces, acțiunea civilă intentată de proprietarii unui imobil din imediata apropiere a bisericii din comuna Mihalț, județul Alba, prin care solicitau Parohiei Greco-Catolice din localitate daune pentru disconfortul produs de zgomotul clopotelor bisericii și a slujbelor de înmormântare din cimitir.

Decizia nu este definitivă ea putând fi contestată la Tribunalul Alba.

biserica greco catolica Mihalt„Starea de disconfort“, generată de zgomotul clopotelor și de construirea cimitirului în apropierea locuinţei lor, invocata de familia Rusu, nu i-a convins pe judecătorii din Alba Iulia că justifică plata unor daune morale în valoare de 170.000 de lei din partea celor “responsabili”, respectiv a preotului greco-catolic Petru Stînea, a Parohiei Greco-Catolice dar și a Consiliului local şi a Primăriei comunei Mihalţ.

În acțiunea civilă începută în anul 2011, reclamanta Ana Rusu solicita instanței să se ia măsurile necesare pentru a se pune capăt disconfortului, tot mai greu de suportat, datorat zgomotului produs de clopotele bisericii și slujbelor de înmormântare din cimitirul din apropierea locuinţei sale, susținând totodată că valoarea imobiliară a proprietăţii sale a scăzut considerabil tocmai din aceste considerente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea