Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

“Victimă” a noului Cod Rutier: un minor din Ocna-Mureș cercetat penal pentru conducerea unui motoscuter fără permis

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 9 februarie, poliţiştii rutieri din Ocna Mureş l-au depistat, pe strada Digului din Ocna Mureș, pe L.T.K., un minor de 16 ani, care conducea un motoscuter, fără a poseda permis de conducere.

Faţă de minor, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

IPJ Alba reamintește tuturor cetățenilor că începând cu data de 19 ianuarie 2013, au intrat în vigoare prevederile, pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În conformitate cu noile prevederi legale (Legea 203 din 09 noiembrie 2012), mopedele sunt considerate autovehicule iar pentru conducerea lor pe drumurile publice este necesar un permis de conducere din categoria AM.

În consecinţă mopediştii sunt obligaţi să respecte normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice destinate autovehiculelor;

Permisul de conducere categoria AM poate fi obţinut de persoane cu vârsta de peste 16 ani, după susţinerea unei probe teoretice şi a uneia practice.

Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru categoria AM, specifică mopedelor.

Atenţie mopedişti! Conducerea mopedelor pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere constituie infracţiune!

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea