Ziarul Unirea

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea: Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut să le mărim norma de hrană

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a afirmat duminică, la evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Poliţiei Române, desfăşurate în Parcul Tineretului din Capitală că ”Poliția Română reprezintă siguranţă şi securitate pentru cetăţeni”, ia Poliția Locală este foarte importantă, el amintind că s-au depus eforturi pentru mărirea normei de hrană.

Ministrul a participat, începând cu ora 12,00, la ceremonia dedicată eroilor poliţişti, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, amplasat în Parcul Tineretului, în faţa Palatului Naţional al Copiilor. Ulterior, ministrul pentru securitate naţională a vizitat expoziţia de tehnică din Parcul Lumea Copiilor.

ELIT

„Această latură civică, pentru că prinde la copii, de mici, este un lucru foarte important pentru societatea noastră”, a spus ministrul, în timpul vizitării expoziţiei.

El a subliniat că militarii, poliţiştii şi pompierii români, toţi cei care îşi pun viaţa în pericol „sunt adevăraţi eroi”.

Ministrul Oprea consideră că Poliţia Română s-a schimbat atât ca dotare, cât şi ca mentalitate, motiv pentru care „cel mai important lucru este că suntem apreciaţi de partenerii internaţionali”.

„Tot ce înseamnă conducerea INTERPOL vine aici, la Bucureşti”, a spus ministrul, subliniind că „asta înseamnă un semn de respect pentru capacităţile, pentru eficienţa Poliţiei Române şi pentru relaţiile internaţionale”.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a menţionat că „este foarte important să ai aleşi locali, primari, preşedinţi de consilii judeţene care ajută instituţiile de forţă ale statului”.

„Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut ca să le mărim norma de hrană. Aveau salarii foarte mici, acum au şi ei norma de hrană la fel ca şi alţi colegi. Depinde întotdeauna de primar, cât de gospodar e primarul respectiv, câte resurse alocă. Acum oamenii sunt mai bine plătiţi. Şi e important, pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai spus Oprea, care consideră că „trebuie să existe o corelaţie între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională”.

În cuvântul rostit la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, din debutul festivităţilor, Gabriel Oprea i-a omagiat pe toţi poliţiştii români care şi-au pierdut viaţa la datorie, adevăraţi eroi, „care merită să intre în galeria românilor curajoşi şi demni, care au făcut cinste ţării”.

„Fiecare război, dragi colegi, are eroii săi, iar în războiul continuu cu criminalitatea poliţiştii români plătesc cu propria viaţă preţul liniştii şi siguranţei românilor. Aceşti oameni dedicaţi ţării şi românilor merită recunoştinţa noastră, a tuturor”, a accentuat ministrul.

Cu acest prilej, el a urat tradiţionalul „La Mulţi Ani!” tuturor poliţiştilor români care miercuri, de Ziua Bunei Vestiri, îşi sărbătoresc ziua.

Ministrul pentru securitate naţională a depus apoi o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie.

Au mai fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Sectorului IV şi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din cadrul MAI şi a Asociaţiei Veteranilor de Război.

La eveniment a fost prezent primarul Sectorului IV, Cristian Popescu-Piedone.

Ziua Poliţiei se sărbătoreşte din 2002 pe 25 martie.

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliţie) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului şi pe alta însemnele Poliţiei. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia şi s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea Poliţiei. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 şi readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.

Înainte de 2002, începând cu 1996, Ziua Poliţiei s-a aniversat pe 8 iulie, pentru că pe 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliţiei generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliţiei Române.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Status-Quo 23 martie 2015 at 21:50

Daca stie cineva poate imi explica si mie cu ce se ocupa politia locala. Sau poate stie cineva – evident dintre somitatile de la primarii – de ce a fost (mai bine zis a mai fost) creata si politia locala.

Recunosc, e rusine insa eu nu stiu!

Probabil din lipsa de activitate li s-a facut foame. Si cum in Romania omenia e pe toate gardurile s-a gasit nea Oprea sa le mai dea doua senvisuri in plus pe zi.

Pofta buna!

adi 23 martie 2015 at 22:33

Nu ai rusine bn ca dormiti liniștiți si ei pe strada

adi 23 martie 2015 at 22:35

Asa va place sa va legati de ori ce lasa sa sparga sa dea in cap la batrani copii garaje chioșcuri etc

adi 23 martie 2015 at 22:37

Nu stiam ca daca lucrezi e rusine sau cn stie Status e unul din infractori si il incurcam stand pe strada cu polita romana mixtă

Cetateanul 23 martie 2015 at 23:15

Status-Quo, politia locala se ocupa cu amendarea batranilor care trec strada in locuri „nepermise„ din cauza picioarelor umflate de mers pe jos prin borduri si dale. Politistii dorm prin masini intre blocuri sau cersesc cate 1 iaurt 2-3 si altele, de prin magazinele non-stop din oras sau pur si simplu pleaca si nu achita. Pe politistii locali nu ii vad noaptea. Se ascund prea bine pe undeva.. Multumim politiei romane! Mai bine nu ati mai fi!

vreau o tara ca afara 25 martie 2015 at 11:34

@Status-Quo, Politia Locala este singura institutie de ordine publica ce-si publica:buget, activitate, achizitii pe site-uri de acces liber. Daca ai curiozitatea intra pe site-ul oricarei localitati si vezi ce doresti despre ei.
@Cetateanul, Politia Locala se ocupa cu probleme din strada pentru a se inceta cu tigania, pentru a face si noi parte din lumea civilizata, probabil ai fost sanctionat si ripostezi ostil ca multi altii, altfel nu se explica atitudinea dumitale. Nu poti fi deranjat de oameni in uniforma statului ce fac atat cat pot in conditii de prost platiti si logistica sumara, nu ai cum sa fii deranjat de ei doar daca esti un contravenient sau infractor.

catalin 25 martie 2015 at 17:42

Bai NEA caisa! Probabil esti tampit din nastere!!!!! Daca stii sa citesti LEGEA155 a POLITIEI LOCALE ai sa vezi cu ce ocupa…!!!

rechinu 26 martie 2015 at 9:43

Politia locala se ocupa cu datul pulii la supt celor ca nu au loc de ea!!!

rechinu 26 martie 2015 at 9:44

Politia locala se ocupa cu datul stromeleagului la supt celor ca nu au loc de ea!!!

Comentariile sunt oprite