Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea: Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut să le mărim norma de hrană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a afirmat duminică, la evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Poliţiei Române, desfăşurate în Parcul Tineretului din Capitală că ”Poliția Română reprezintă siguranţă şi securitate pentru cetăţeni”, ia Poliția Locală este foarte importantă, el amintind că s-au depus eforturi pentru mărirea normei de hrană.

Ministrul a participat, începând cu ora 12,00, la ceremonia dedicată eroilor poliţişti, la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, amplasat în Parcul Tineretului, în faţa Palatului Naţional al Copiilor. Ulterior, ministrul pentru securitate naţională a vizitat expoziţia de tehnică din Parcul Lumea Copiilor.

„Această latură civică, pentru că prinde la copii, de mici, este un lucru foarte important pentru societatea noastră”, a spus ministrul, în timpul vizitării expoziţiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a subliniat că militarii, poliţiştii şi pompierii români, toţi cei care îşi pun viaţa în pericol „sunt adevăraţi eroi”.

Ministrul Oprea consideră că Poliţia Română s-a schimbat atât ca dotare, cât şi ca mentalitate, motiv pentru care „cel mai important lucru este că suntem apreciaţi de partenerii internaţionali”.

„Tot ce înseamnă conducerea INTERPOL vine aici, la Bucureşti”, a spus ministrul, subliniind că „asta înseamnă un semn de respect pentru capacităţile, pentru eficienţa Poliţiei Române şi pentru relaţiile internaţionale”.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a menţionat că „este foarte important să ai aleşi locali, primari, preşedinţi de consilii judeţene care ajută instituţiile de forţă ale statului”.

„Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut ca să le mărim norma de hrană. Aveau salarii foarte mici, acum au şi ei norma de hrană la fel ca şi alţi colegi. Depinde întotdeauna de primar, cât de gospodar e primarul respectiv, câte resurse alocă. Acum oamenii sunt mai bine plătiţi. Şi e important, pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai spus Oprea, care consideră că „trebuie să existe o corelaţie între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională”.

În cuvântul rostit la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie, din debutul festivităţilor, Gabriel Oprea i-a omagiat pe toţi poliţiştii români care şi-au pierdut viaţa la datorie, adevăraţi eroi, „care merită să intre în galeria românilor curajoşi şi demni, care au făcut cinste ţării”.

„Fiecare război, dragi colegi, are eroii săi, iar în războiul continuu cu criminalitatea poliţiştii români plătesc cu propria viaţă preţul liniştii şi siguranţei românilor. Aceşti oameni dedicaţi ţării şi românilor merită recunoştinţa noastră, a tuturor”, a accentuat ministrul.

Cu acest prilej, el a urat tradiţionalul „La Mulţi Ani!” tuturor poliţiştilor români care miercuri, de Ziua Bunei Vestiri, îşi sărbătoresc ziua.

Ministrul pentru securitate naţională a depus apoi o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari Români Căzuţi la Datorie.

Au mai fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Sectorului IV şi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din cadrul MAI şi a Asociaţiei Veteranilor de Război.

La eveniment a fost prezent primarul Sectorului IV, Cristian Popescu-Piedone.

Ziua Poliţiei se sărbătoreşte din 2002 pe 25 martie.

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliţie) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului şi pe alta însemnele Poliţiei. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia şi s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea Poliţiei. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 şi readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.

Înainte de 2002, începând cu 1996, Ziua Poliţiei s-a aniversat pe 8 iulie, pentru că pe 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliţiei generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliţiei Române.

Sursa Agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea