Rămâi conectat

Politică Administrație

Vicepreşedintele CJ Alba, nemulţumit de atitudinea unor medici şi organizarea de la Spitalul Judeţean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, a criticat astăzi atitudinea unei părţi din personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, care îngreunează serviciile medicale oferite pacienţilor, cu atât mai mult cu cât această activitate este afectată în această perioadă de lucrările de reabilitare a Unităţiii de Primiri Urgenţe din cadrul instituţiei sanitare.

În urma unei  vizite de lucru incognito efectuate astăzi la spital, Roman spune că a găsit foarte mulţi pacienţi aşteptând, si in saloane si la consultatii. Acesta a simţit pe propria-i piele atitudinea nepotrivită a unui medic, căruia i s-a adresat pentru a-i solicita câteva informaţii.

“Am făcut o vizita incognito la UPU de la Spitalul judeţean si nu sunt deloc încântat de ce am găsit acolo. Lume grămadă si aşteptând, si in saloane si la consultatii. Dincolo de aglomeratia evidentă, am constatat si o lipsa mare de comunicare cu pacientii. Chiar si mie mi s-a răspuns cu greutate la nişte întrebări de o doamna doctor ori obosita, ori plictisită”, a explicat Roman.

Vicele CJ Alba, a precizat că în urma unei discuţii avute cu managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, s-a stabilit ca personalul unităţii sanitare să ţină sub o mai atentă observaţie modul în care sunt deserviţi pacienţii, întrucât în urma viyitei de astăzi unele persoane aşteptau de peste 1 ora si jumătate fără sa fie întrebati, daramite consultaţi.

În circa 2 luni, lucrările de modernizare la Secţia UPU vor fi finalizate, iar activitatea medicală va reveni la normal. Asta înseamnă ca vor putea fi preluate cazurile de pe două ambulanţe, va fi o cameră de triere mai spatioasă, dar si una separată pentru aparţinători.

Roman a mărturisit că se fac demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea a încă două posturi de medici la spitalul din Alba.

“Se pare ca lipsa unei concurente pentru unii, le oferă o siguranţă totala. In cazul altora e vorba de oboseala dupa o garda cu circa 12 ore si 100 de consultatii. Sper sa obtinem si ajutorul ministerului pentru inca doi medici la Urgente. Dacă nu se schimba si mentalitatea unor oameni degeaba investim noi de la CJ Alba sute de miliarde de lei in spital. Atitudinea este cea care conteaza de cele mai multe ori…

Dacă nu se schimba si mentalitatea unor oameni degeaba investim noi de la CJ Alba sute de miliarde de lei in spital. Atitudinea este cea care conteaza de cele mai multe ori”, a conchis Florin Roman, referindu-se la unii dintre cei care lucrează la Spitalul Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea