Ziarul Unirea

Vicepreşedintele CJ Alba, nemulţumit de atitudinea unor medici şi organizarea de la Spitalul Judeţean Alba

Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, a criticat astăzi atitudinea unei părţi din personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, care îngreunează serviciile medicale oferite pacienţilor, cu atât mai mult cu cât această activitate este afectată în această perioadă de lucrările de reabilitare a Unităţiii de Primiri Urgenţe din cadrul instituţiei sanitare.

În urma unei  vizite de lucru incognito efectuate astăzi la spital, Roman spune că a găsit foarte mulţi pacienţi aşteptând, si in saloane si la consultatii. Acesta a simţit pe propria-i piele atitudinea nepotrivită a unui medic, căruia i s-a adresat pentru a-i solicita câteva informaţii.

ELIT

“Am făcut o vizita incognito la UPU de la Spitalul judeţean si nu sunt deloc încântat de ce am găsit acolo. Lume grămadă si aşteptând, si in saloane si la consultatii. Dincolo de aglomeratia evidentă, am constatat si o lipsa mare de comunicare cu pacientii. Chiar si mie mi s-a răspuns cu greutate la nişte întrebări de o doamna doctor ori obosita, ori plictisită”, a explicat Roman.

Vicele CJ Alba, a precizat că în urma unei discuţii avute cu managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, s-a stabilit ca personalul unităţii sanitare să ţină sub o mai atentă observaţie modul în care sunt deserviţi pacienţii, întrucât în urma viyitei de astăzi unele persoane aşteptau de peste 1 ora si jumătate fără sa fie întrebati, daramite consultaţi.

În circa 2 luni, lucrările de modernizare la Secţia UPU vor fi finalizate, iar activitatea medicală va reveni la normal. Asta înseamnă ca vor putea fi preluate cazurile de pe două ambulanţe, va fi o cameră de triere mai spatioasă, dar si una separată pentru aparţinători.

Roman a mărturisit că se fac demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea a încă două posturi de medici la spitalul din Alba.

“Se pare ca lipsa unei concurente pentru unii, le oferă o siguranţă totala. In cazul altora e vorba de oboseala dupa o garda cu circa 12 ore si 100 de consultatii. Sper sa obtinem si ajutorul ministerului pentru inca doi medici la Urgente. Dacă nu se schimba si mentalitatea unor oameni degeaba investim noi de la CJ Alba sute de miliarde de lei in spital. Atitudinea este cea care conteaza de cele mai multe ori…

Dacă nu se schimba si mentalitatea unor oameni degeaba investim noi de la CJ Alba sute de miliarde de lei in spital. Atitudinea este cea care conteaza de cele mai multe ori”, a conchis Florin Roman, referindu-se la unii dintre cei care lucrează la Spitalul Judeţean Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Nicolae Albu, prefectul județului Alba: S-a decis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, în Alba Iulia

CJSU Alba s-a întrunit astăzi pentru a analiza măsurile care se impun în perioada următoare, în funcție de rata de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

elector gras 15 iulie 2013 at 17:21

dupa cum sunt platiti medicii in Romania , para-va bine ca aveti medici la urgente! (si in general ca aveti inca medici). Florin Roman stie cu ce se confrunta zilnic oamenii de acolo ? Probabil ca nu si probabil nici nu-l intereseaza . A fost doar un exercitiu de imagine.

Stareta 16 iulie 2013 at 9:07

De ce ?Pentru ca spune un mare adevar privind situatia din spital si mai ales de la urgente? Pacientul se „vindeca ” asteptand pe hol sau isi da ortul popii asteptand sa fie bagat in seama.Ca medicii sunt platiti slab in Romania ,nu este vina pacientilor.Mai sunt si alte meserii slab platite.Si apoi , asa slab platit,nu am vazut un medic muritor de foame.

Gainar 16 iulie 2013 at 12:37

Cred ca „Vicele papiota cu ciucurel”, ii necajit ca „unii medici”, nu i-au prescris „hormoni de crestere”! Saracul nu are de unde sa stie, ca i s-a oprit cresterea pe la 15 ani(in loc de 25 cat ii normal)!

radu 16 iulie 2013 at 19:05

Ratatul si GUNOIUL politic de Florinel Roman se baga in seama de unul singur.
OMUL asta trebuie trimis la Galda sau cum se numeste acum spitalul 9

Ovidiu 17 iulie 2013 at 8:12

V-am mai spus dn-le vice si alta data, sa fiti atent ca deveniti lierul penibililor V-ati dus exact ca un activist comunist in inspectie, era culmea sa fiti multumit de ceea ce gasiti, in schimb daca cei de acolo erau de la PeNaLi atunci totul era extraordinar si lucrurile mergeau in cea mai buna directie, vom avea ….. bla blauri idioate, suntem obisnuiti cu ele si am devenit imuni. Aveti grija pentru ca BOLOVANUL nu evolueaza.

Comentariile sunt oprite