Rămâi conectat

Actualitate

Vicepreşedintele ANRE anunță o iarnă complicată: Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Vicepreşedintele ANRE anunță o iarnă complicată: Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu

Pentru iarna aceasta trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu şi trebuie să umplem depozitele la maximum posibil, în niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de UE, ci să mergem spre 90% sau 95%, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE.

”Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Zoltan Nagy-Bege a mai spus că ”trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil”.

”În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină”, a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a mai arătat că faptul că avem toate scenariile pe masă este normal.

”Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut”, a comentat Zoltan Nagy-Bege.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea