Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viața bate filmul: Cum a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru șantaj o femeie, într-un scenariu cu clarvăzători, amenințări și sume imense de bani

Publicat

în

Viața bate filmul: Cum a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru șantaj o femeie, într-un scenariu cu clarvăzători, amenințări și sume imense de bani

Judecătoria Alba Iulia a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj în formă continuată, o femeie în vârstă de 43 de ani, de profesie producător şi regizor de film.

E. Magdolna, cu domiciliul la Târgu Mureş, în România, respectiv la Debrecen, în Ungaria, a mai fost obligată să îi achite părţii vătămate, o altă femeie care a fost şantajată, suma de 37.805 lei şi 29.500 euro (echivalentul în lei) reprezentând daune materiale produse prin săvârşirea infracţiunii.

Povestea care poate sta la baza unui film a început în anul 2012. Astfel, în perioada decembrie 2012 – iunie 2013, persoana vătămată a corespondendat cu un bărbat care susţinea că este clarvăzător şi care i-a sugerat femeii să depună bani la două biserici, pentru copilul ei, pentru a fi ferit de suferinţele ce ar urma în eventualitatea unui divorţ al mamei femeii. Bărbatul i-a comunicat date despre divorţul părinţilor ei, despre care nu s-a purtat anterior nicio conversaţie, fapt ce a întărit convingerea acesteia despre calităţile lui de clarvăzător.

Electrica Furnizare Discount

În ianuarie 2013, bărbatul ar fi suferit un accident de circulaţie, iar ulterior ar fi fost internat într-o clinică de ortopedie din Viena, de unde urma să se externeze la sfârşitul lunii mai. Victima şantajului i-a trimis acestuia, cu titlu de împrumut, suma de 2.000 euro necesară intervenţiilor chirurgicale. Astfel, în martie 2013, persoana vătămată a trimis prin Western Union suma de 1.700 euro pe numele E. Magdolna, indicată ca fiind asistenta acestuia, ce urma a fi depusă la Biserica Sfântul Ştefan din Budapesta şi la o biserică din Viena. În luna iunie 2013, aşa-zisul clarvăzător a comunicat că va veni în Sibiu cu o maşină împrumutată din Polonia, ocazie cu care urma să-i restituie suma de 2.000 euro, însă, deşi la la un moment dat femeia i-a trimis poze cu una dintre pensiunile din Parcul Subarini, Sibiu, acesta nu a venit, şi nici nu şi-a justificat absenţa.

Scenarii cu copii pentru convingerea victimei

”În perioada octombrie – noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, inculpata E. M. C. i-a prezentat acesteia, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor consecinţe grave pentru aceştia, cu referire chiar la decesul lor, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se produce cele prezise. Astfel, în luna octombrie 2014, persoana vătămată a primit un e-mail semnat, în care i se comunica că au expirat cele 90 de zile de la primul e-mail transmis şi va începe războiul împotriva sa şi a fiului ei. Inculpata s-a declarat ,«asistenta domnului I. până la moartea sa», moarte care a survenit în timpul călătoriei acestuia spre Sibiu”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Alba Iulia.

Într-un mail transmis în 2014, femeia judecată pentru şantaj a susţinut că bărbatul clarvăzător a fost implicat într-un accident mortal în România şi că pentru distrugerea maşinii împrumutată din Polonia, care nu era asigurată, este nevoită să achite suma de 38.000 euro, sumă pe care, în opinia ei, trebuia să o plătească femeia din Sibiu, cea pentru care bărbatul a plecat în călătorie.

”Suma de 38.000 euro a fost pretinsă de inculpată sub ameninţarea că în caz contrar «pierderea ei va fi mai mare decât 38.000 euro, iar fiul său va fi primul care va suferi».

Întrucât inculpata a continuat să profereze ameninţări, prin e-mail, la adresa sa şi a fiului său, persoana vătămată s-a decis să-i remită acesteia suma de 10.000 euro, pe care a trimis-o în trei tranşe, în luna octombrie 2014, prin Money Gram şi Western Union. Pentru a obţine suma de 10.000 euro persoana vătămată a realizat un împrumut bancar în valoare de 40.000 lei. După virarea sumei de 10.000 euro, E. M. C. a comunicat persoanei vătămate că executorul a fixat noi termene pentru recuperarea sumei de 38.000 euro, respectiv 29.10.2014 (când ar fi trebuit achitată suma de 14.000 euro) şi 10.11.2014 (când ar fi trebuit achitată ultima tranşă de 14.000 euro).

Pentru realizarea transferurilor bancare ce urmau a se realiza, inculpata a deschis un cont în euro în Slovacia, în care să-i fie trimisă suma de 28.000 euro reprezentând diferenţa până la 38.000 euro. Vulnerabilitatea persoanei vătămate, reliefată şi în e-mail-ul din 25.10.2014 trimis de aceasta, a încurajat-o pe inculpată în demersul său. Astfel, aceasta i-a trimis persoanei vătămate mai multe e-mail-ur în care scria că, dacă îi va da întreaga sumă de bani, îi va trimite un crucifix confecţionat de T. I. cu rol de apărare pentru copilul său”, se mai susţine în document. În final, victima a cedat şi, în noiembrie 2015, a trimis femeii suma de 29.500 euro.

Şantaj şi după achitarea banilor

În 12 noiembrie 2014, prin intermediul unei firme de curierat, femeia şantajată a primit un colet care conţinea crucifixul presupus a fi confecţionat de „clarvăzător“ Activitatea de şantaj nu s-a oprit, însă, aici. La începutul lunii aprilie 2015 femeia din Sibiu a primit un email de la o persoană intitulată «Sarah Johnson» care s-a prezentat a fi avocata familiei Davirrossen şi a lui E. Magdolna, despre care a afirmat că se afla în custodia acestora ca urmare a unui accident vascular. Era informată că aceştia au introdus acţiune civilă împotriva sa în Statele Unite şi a avut deja şi prim termen, urmând ca persoana vătămată să primească de la avocat actele prin poştă.

Aceasta a verificat lista avocaţilor din barourile din SUA, fără a identifica vreo persoană Sarah Johnson, motiv pentru care, convinsă fiind că cea care scrie email-urile era femeia care o şantaja, a transmis un email prin care o informa pe inculpată că-i cunoaşte identitatea şi că se va adresa poliţiei.

Ulterior, victima nu a mai răspuns niciunui email transmis de inculpată, adresându-se autorităţilor judiciare. În aprilie 2017, procurorii au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei E. Magdolna Cecilia, însă Judecătoria Alba Iulia a refuzat propunerea şi a dispus cercetarea acesteia în libertate. În final, a fost trimisă în judecată în decembrie 2017, iar după 2 ani instanţa a pronunţat prima sentinţă. Soluţia instanţei de fond nu a fost contestată.

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare