Vezi situaţia primelor echipe din Liga a V-a Seria 1, 2 şi 3 şi care sunt şansele de promovare

Cu patru etape înaintea finalului de sezon două echipe din Liga a V-a sunt favorite la promovare şi una este deja matematic în Liga a IV-a. Este vorba despre Industria Galda de Jos (promovată matematic), Perla Jidvei şi Mureşul Vinţu de Jos. 

În Seria 1 liderul clasamentului Perla Jidvei are 58 de puncte fiind urmată de Unirea Cergău (53 puncte), iar locul 3 este ocupat de Viitorul Bia (50 puncte). Cu toate că diferenţa de 5 puncte în favoarea echipei Perla Jidvei pare liniştitoare şi Unirea Cergău depinde de celelalte meciuri concentrarea trebuie să fie maximă pentru echipa din Jidvei care va avea două dispute mai grele cu ocupantele locurilor 4 şi 5.

În Seria 2 din Liga a V-a situaţia este clară, liderul clasamentului Industria Galda de Jos a promovat matematic având o diferenţă de 16 puncte, iar următoarele 4 dispute reprezintă doar o pregătire oficială pentru liga superioară. Locul 2 este ocupat de FC Miceşti (41 puncte) care se luptă pentru a menţine poziţia secundă care pare a fi ameninţată de Sportul Livezile (37 puncte) şi Voinţa Stremţ (36 puncte).

O luptă aprigă până în ultima etapă va fi în Seria a 3-a între Mureşul Vinţu de Jos (49 puncte) şi CSO Cugir II (42 puncte). Cu toate că echipa din Cugir a câştigat derby-ul promovării tot Mureşul Vinţu de Jos este favorită dacă luam în considerare programul relativ uşor al următoarelor meciuri şi mai ales diferenţa de 7 puncte din clasament. Locul 3 este ocupat de Colorado Şpring (35 puncte) care nu reprezintă o ameninţare.

Amintim faptul că Arieşul Apuseni şi CS Zlatna s-au retras din Liga a IV-a, drept urmare o singură echipa va retrograda. Lupta supravieţuirii se dă între Metalul Aiud (19 puncte), Energia Săsciori (22 puncte) şi Inter Ciugud (22 puncte).

În Liga a IV-a va promova echipa situată pe prima poziţie din fiecare serie.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...