Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vezi locația de lux unde își petrec weekend-ul liderii USL Alba! În frunte cu Ponta și Antonescu, fruntașii Uniunii negociază împărțirea colegiilor parlamentare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii Uniunii Social Liberale (USL) din toată țara se întâlnesc în acest week-end la Murighiol, într-un resort de lux – Puflene Resort – din Delta Dunării, pentru a negocia împărțirea colegiilor pentru alegerile parlamentare între cele 4 partide ale alianței: PSD, PNL,PC,UNPR.

Din Alba, vor participa la reuniune Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba și Ovidiu Jidveian, vicepreședine al social-democraților din județul nostru.

USL care este format acum din două alianțe, Alianţa de Centru Stânga (PSD – UNPR) şi Alianţa de Centru Dreapta (PNL – PC), consideră eligibile circa 300 de colegii uninominale din cele 450 existente.

Potrivit ziarului “Gândul”,  Alianţa de Centru Dreapta ar urma să aibă în jur de 210 de colegii, iar cei din Alianţa de Centru Stânga vor avea aproximativ 240 de colegii. În cadrul Alianţei dintre PNL şi PC, conservatorii ar fi solicitat 21 de colegii parlamentare eligibile – 12 deputaţi şi 9 senatori şi 21 de colegii marginale. În cadrul Alianţei PNL – UNPR, progresiştii ar avea promise 30 de colegii uninominale.

Deputatul UNPR de Alba (fost PD-L) – Nicolae Dobra are șanse să devină unul dintre candidații USL Alba la alegerile parlamentare.

Conducerea USL a făcut publică zilele trecute decizia partidului de a alege cu prioritate drept candidați la alegerile parlamentare, pe cei care ocupă deja un fotoliu de deputat sau senator.

Cheltuiala înstăriților lideri ai USL Alba pentru acest sejur este nesemnificativă, în comparație cu banii pe care vor trebuii să îi arunce în campania electorală pentru parlamentarele din toamnă.

Preţul unei camere de patru stele la Puflene Resort variază între 300 şi 400 de lei pe noapte, invitaţii urmând să mai plătească suplimentar cel puțin câte o 100 de lei pentru masă.

sursa foto: Puflene Resort / galerie foto


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Calea Crucii, la Blaj. Procesiune pe străzile oraşului, organizată de Biserica Greco-catolică, în Săptămâna Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calea Crucii, la Blaj. Procesiune pe străzile oraşului, organizată de Biserica Greco-catolică, în Săptămâna Mare Și în acest an, Biserica Greco-catolică a organizat, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul a avut loc marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00. Conform tradiției, Biserica Greco-Catolică va organiza și în acest an, în Săptămâna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea