Rămâi conectat

Actualitate

VEȘTI BUNE pentruu IMM: Guvernul nu va mai micșora pragul de impozitare. Document al OUG

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VEȘTI BUNE pentruu IMM: Guvernul nu va mai micșora pragul de impozitare. Document al OUG

Pragul de încadrare că scădea de la un milion de euro la 500.000 de euro, arată un draft de OUG publicat de către Ministerul Finanțelor. Astfel, firmele cu o cifră de afaceri de peste 500.000 de euro ar fi plătit începând cu 2022 un impozit de 16% pe profit față de 1% pe cifra de afaceri.

Vezi AICI măsurile care vor fi adoptate de Guvern

În noua variantă de OUG, publicată pe site-ul Guvernului, această prevedere a fost eliminată, iar pentru IMM-uri totul va rămâne așa cum a fost și până acum.

Totuși, măsura nu va ieși cu totul din planurile Guvernului, asta pentru că în cadrul PNRR-ului, România și-a asumat ca țintă scăderea pragului de impozitare pentru începutul anului 2023. Chiar dacă, acum, Guvernul a dat înapoi și nu introduce această măsură, ea este așteptată în anul 2022.

Nouă din zece companii cu cifra de afaceri în­tre 500.000 şi 1 mil. euro au raportat profit în anul 2020, conform unei ana­lize a platformei financiare confidas.ro. Astfel, în 2020 au fost aproape 25.000 de companii cu cifra de afaceri cu­prinsă între 500.000 şi 1 milion euro, dintre care mai mult de 22.500 au înregistrat profit.

Din analiza confidas.ro reiese că această mă­sură vizează circa 25.000 de companii din România, cu o cifră de afaceri cumulată de circa 85,4 mld. lei anul trecut şi cu un profit net cu­mulat de peste 14,3 mld. lei. Prin urmare, statul ar colecta 2,3 mld. lei dacă ar aplica impozitul pe profit de 16%, faţă de o sumă de 854 mil. lei, pentru impozitarea cifrei de afaceri cu 1%.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea