Rămâi conectat

Actualitate

Vești „bune” pentru elevii fără chef de școală: Numărul absențelor nemotivate, pentru scăderea notei la purtare, ar putea fi dublat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Vești „bune” pentru elevii fără chef de școală: Numărul absențelor nemotivate, pentru scăderea notei la purtare, ar putea fi dublat

Elevii care au un obicei de a lipsi nemotivat de la orele de curs riscă scăderea notei la purtare. Un proiect de modificare a statului elevului, care se află pe masa Ministerului Educației, dublează intervalul de absențe nemotivate pentru care poate fi scăzută, cu un punct, nota la purtare.

Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației va discuta marți despre acest proiectul conform căruia elevii care au peste 20 de absențe nemotivate să aibă un punct scăzut la purtare.

Potrivit noului proiect aflat pe masa Ministerului Educației, sancțiunea este valabilă și pentru învățământul primar, prin scăderea calificativelor la purtare pentru elevii din acest ciclu școlar.

Această modificare este prevăzută în proiect la articolul 27 din Statutul Elevului.

În aceste momente articolul 27 aflat în vigoare acum, prevede:

Art. 27

(1) Pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar, la fiecare 10 absenţe nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe semestru la o disciplină sau modul, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.

(2) Elevii care au media la purtare mai mica decât 9 în anul şcolar anterior, nu pot fi admişi în unităţile de învăţământ cu profil militar, confesional şi pedagogic.

Modificările propuse în proiect:

(1) Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.

(1^1)) Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea