VESTE BUNĂ: Rezultate NEGATIVE pentru ultimul infirmier confirmat cu coronavirus la SJU Alba Iulia. Nici un cadru medical nu mai este pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia nu mai există, la această oră, nici un cadru medical pozitiv cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Sâmbătă, 25 aprilie, cu două teste negative efectuate ieri și astăzi, a fost declarat vindecat ultimul infirmier confirmat pozitiv, din cadrul secției special amenajate pentru îngrijirea pacienților suspecți de COVID-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Anterior acestui caz, a fost declarat vindecat 1 asistent medical din cadrul secției de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale, ale secției de gastroenterologie – 1 medic, 2 asistenți medicali și 1 infirmier – s-au vindecat de COVID-19.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Astfel, rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele șase cazuri pozitive, au ieșit negative. Cadrele medicale au avut o evoluție favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar și pacienților.

Subliniem că, în total, de la începutul evoluției pandemiei, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepția celor menționate mai sus, au ieșit negative. SJU Alba Iulia își manifestă, având în vedere contextul epidemiologic, profunda recunoștință pentru curajul și sacrificiul de care dau dovadă, zilnic, angajații din cadrul unității medicale.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei