Rămâi conectat

Ştirea zilei

VCST Automotive Production creează la Alba Iulia aproape 200 de noi locuri de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Investiţie de 35 milioane de euro. VCST Automotive Production creează la Alba Iulia aproape 200 de noi locuri de muncă

Zona de Dezvoltare Economică a municipiului Alba Iulia primea cu peste un an în urmă un nou investitor. Unul dintre cei mai mari producători şi furnizori pentru industria auto, firma belgiană VCST decidea să deschidă o nouă unitate de producţie alegând pentru aceasta municipiul Alba Iulia. Peste câteva zile, la 30 mai, după cum ne-a informat domnul Alexandru Goia, directorul VCST Automotive Production Alba SRL va avea loc recepţia oficială a clădirilor, iar la începutul lunii iulie va avea loc ianugurarea noii capacităţi de producţie. Acum la VCST Alba Iulia se fac ultimele pregătiri pentru recepţia clădirii dar se şi lucrează intens la finalizarea instalării utilajelor şi la instruirea personalului.

vcst

Specializată în producerea de componente de înaltă precizie: roţi dinţate, pinioane, piese de schimb şi alte componente precum sistemele de frânare ABS, compania VCST cere angajaţilor săi de pretutindeni, deci şi celor din Alba Iulia, o foarte bună pregătire profesională, disciplină şi seriozitate. Recrutarea personalului se face în colaborare cu AJOFM Alba care va asigura trainigul de bază al celor care doresc să se angajeze la VCST Automotive Production SRL Alba şi se finalizează printr-o perioadă de practică pe utilajele deja instalate în fabrică, după care are loc selecţia finală. Pentru că timpul înseamnă bani dar şi ca o dovadă a ce însemnă organizarea eficientă (cu care noi românii nu prea suntem obişnuiţi, să recunoaştem) paralel cu această practică se realizează primele piese care sunt trimise partenerilor pentru validare.
VCST Automotive Production Alba SRL va produce deocamdată piese pentru patru companii producătoare de autovehicule sau subansamble pentru autovehicule: Perkins (producător de motoare disesel şi pe gaz precum şi cutii de viteze pentru autovehicule), ThyessenKrupp Presta (care livrează subansamble pentru General Motors), Volkswagen şi DAF (producător de autocamioane). Fiecare partener este privit ca un proiect în sine şi de aceea ele se află în diferite stadii de realizare, stadii de care depinde şi evoluţia numărului de persoane angajate. Pentru toţi aceşti parteneri producţia va începe în acest an. În prezent SC VCST Automotive Production Alba SRL are 60 de angajaţi, iar la sfârşitul anului va avea exact 141, numărul acestora urmând să crească anul viitor până la 180. Media de vârstă a angajaţilor VCST Automotive Production Alba SRL este de 37 de ani, adică avem în faţă nu doar o intreprindere tânără, ci şi un colectiv tânăr. Într-o Europă în care şomajul în rândul tinerilor a ajuns la cote atât de ridicate încât Comisia Europeană înseşi caută soluţii, iată că VCST Automotive Producţion Alba SRL mizează tocmai pe tineri. În ideea unei pregătiri cât mai bune a angajaţilor, VCST Automotive Production Alba SRL a iniţiat discuţii cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (ce are o secţie la Alba Iulia) pentru introducerea în programa de studiu pentru secţiile de inginerie a unor materii utile procesului de producţie în domeniul prelucrărilor mecanice de înaltă precizie.
Dar VCST Automotive Production Alba SRL nu înseamnă numai locuri de muncă pentru albaiulieni, ea este, adupă cum ne explica Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, o sursă de venit pentru bugetul local.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Mă bucur că am reuşit să aducem la Alba Iulia o firmă de talia VCST. A fost greu, dar vă spun că marea bătălie nu a fost cu ei, ci cu birocraţia statului român, o maşinărie care te poate descuraja. Ei nu s-au lăsat descurajaţi, au venit la Alba Iulia şi vedem că şi datorită lor Zona de Dezvoltare Economică Alba Iulia începe să prindă contur. Peste câteva zile avem recepţia clădirilor ceea ce înseamnă că firma începe să plătescă impozite şi taxe la bugetul local, adică avem o nouă sursă de venit, bani pe care să-i utilizăm în folosul albaiulienilor.”

În contextul necesarei reindustrializări a României enunţate de ministrul Economiei Varujan Vosganian, Investiţia VCST de la Alba Iulia, atât prin valoarea sa intrinsecă, dar în egală măsură prin modul de derulare nu este doar un element dătător de speranţă, dar şi un model de urmat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea