Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VCST Automotive Production creează la Alba Iulia aproape 200 de noi locuri de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiţie de 35 milioane de euro. VCST Automotive Production creează la Alba Iulia aproape 200 de noi locuri de muncă

Zona de Dezvoltare Economică a municipiului Alba Iulia primea cu peste un an în urmă un nou investitor. Unul dintre cei mai mari producători şi furnizori pentru industria auto, firma belgiană VCST decidea să deschidă o nouă unitate de producţie alegând pentru aceasta municipiul Alba Iulia. Peste câteva zile, la 30 mai, după cum ne-a informat domnul Alexandru Goia, directorul VCST Automotive Production Alba SRL va avea loc recepţia oficială a clădirilor, iar la începutul lunii iulie va avea loc ianugurarea noii capacităţi de producţie. Acum la VCST Alba Iulia se fac ultimele pregătiri pentru recepţia clădirii dar se şi lucrează intens la finalizarea instalării utilajelor şi la instruirea personalului.

vcst

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Specializată în producerea de componente de înaltă precizie: roţi dinţate, pinioane, piese de schimb şi alte componente precum sistemele de frânare ABS, compania VCST cere angajaţilor săi de pretutindeni, deci şi celor din Alba Iulia, o foarte bună pregătire profesională, disciplină şi seriozitate. Recrutarea personalului se face în colaborare cu AJOFM Alba care va asigura trainigul de bază al celor care doresc să se angajeze la VCST Automotive Production SRL Alba şi se finalizează printr-o perioadă de practică pe utilajele deja instalate în fabrică, după care are loc selecţia finală. Pentru că timpul înseamnă bani dar şi ca o dovadă a ce însemnă organizarea eficientă (cu care noi românii nu prea suntem obişnuiţi, să recunoaştem) paralel cu această practică se realizează primele piese care sunt trimise partenerilor pentru validare.
VCST Automotive Production Alba SRL va produce deocamdată piese pentru patru companii producătoare de autovehicule sau subansamble pentru autovehicule: Perkins (producător de motoare disesel şi pe gaz precum şi cutii de viteze pentru autovehicule), ThyessenKrupp Presta (care livrează subansamble pentru General Motors), Volkswagen şi DAF (producător de autocamioane). Fiecare partener este privit ca un proiect în sine şi de aceea ele se află în diferite stadii de realizare, stadii de care depinde şi evoluţia numărului de persoane angajate. Pentru toţi aceşti parteneri producţia va începe în acest an. În prezent SC VCST Automotive Production Alba SRL are 60 de angajaţi, iar la sfârşitul anului va avea exact 141, numărul acestora urmând să crească anul viitor până la 180. Media de vârstă a angajaţilor VCST Automotive Production Alba SRL este de 37 de ani, adică avem în faţă nu doar o intreprindere tânără, ci şi un colectiv tânăr. Într-o Europă în care şomajul în rândul tinerilor a ajuns la cote atât de ridicate încât Comisia Europeană înseşi caută soluţii, iată că VCST Automotive Producţion Alba SRL mizează tocmai pe tineri. În ideea unei pregătiri cât mai bune a angajaţilor, VCST Automotive Production Alba SRL a iniţiat discuţii cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (ce are o secţie la Alba Iulia) pentru introducerea în programa de studiu pentru secţiile de inginerie a unor materii utile procesului de producţie în domeniul prelucrărilor mecanice de înaltă precizie.
Dar VCST Automotive Production Alba SRL nu înseamnă numai locuri de muncă pentru albaiulieni, ea este, adupă cum ne explica Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, o sursă de venit pentru bugetul local.

„Mă bucur că am reuşit să aducem la Alba Iulia o firmă de talia VCST. A fost greu, dar vă spun că marea bătălie nu a fost cu ei, ci cu birocraţia statului român, o maşinărie care te poate descuraja. Ei nu s-au lăsat descurajaţi, au venit la Alba Iulia şi vedem că şi datorită lor Zona de Dezvoltare Economică Alba Iulia începe să prindă contur. Peste câteva zile avem recepţia clădirilor ceea ce înseamnă că firma începe să plătescă impozite şi taxe la bugetul local, adică avem o nouă sursă de venit, bani pe care să-i utilizăm în folosul albaiulienilor.”

În contextul necesarei reindustrializări a României enunţate de ministrul Economiei Varujan Vosganian, Investiţia VCST de la Alba Iulia, atât prin valoarea sa intrinsecă, dar în egală măsură prin modul de derulare nu este doar un element dătător de speranţă, dar şi un model de urmat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea