Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Vasile Crişan: ROMARM, o companie adusă pe profit în plină criză economică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În luna iunie 2012, se împlinesc 2 ani de zile de când am acceptat să preiau, în plină criză economică europeană şi mondială, mandatul de director general al CN ROMARM, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei. Având în vedere că la acea dată compania se afla într-o profundă criză managerială, iar cifrele arătau că pierderile financiare erau tot mai adânci, am considerat că numai o abordare serioasă şi profesionistă poate readuce pe linia de plutire această „perlă” a industriei româneşti de armament.
Printre primele măsuri pe care le-am luat, imediat după numirea mea ca director general ROMARM s-au numărat o reevaluare pe criterii de competenţă a personalului companiei şi identificarea în regim de urgenţă a unor parteneri externi alături de care să derulăm contracte care să ne permită ieşirea din criză economică. Astfel, în foarte scurt timp, CN ROMARM a semnat parteneriate ferme şi profitabile cu companii din întreaga lume dintre care vă amintesc doar relaţiile comerciale cu SUA, Azerbaijan, Thailanda, Pakistan, Iordania, Egipt, cât şi demersurile avansate în vederea încheierii unor contracte comerciale de anvergură cu Columbia, Malaezia, Irak sau Brazilia.
CN ROMARM are în prezent o cifră a exporturilor de 85%, iar printr-un management de mare performanţă s-a reuşit ca exportul pe anul 2010 faţă de 2009 să crească cu 30%, iar cel din 2011 faţă de cel din 2010 să crească cu 60%.
În urma rentabilizării economice a companiei, toţi indicatorii de performanţă şi anume cifra de afaceri, veniturile totale şi rezultatul brut realizat, au crescut.
Începând cu 1 iunie 2010, se poate observa în tabelul de mai sus creşterea pe fiecare indicator în parte urmând ca în 2013 compania să nu mai aibă pierderi. O altă componentă şi performanţă a managementului companiei este relaţia cu Ministerul Apărării Naţionale, care constă într-un parteneriat în cadrul unui program naţional ce presupune următoarele:
-transportorul blindat de trupe 8×8 cu nivel de protecţie 3 care se fabrică la Moreni, în judeţul Dâmboviţa;
-puşca de asalt calibru 5,56 de tip NATO, care s-a realizat la fabrica din Cugir şi care în prezent se află în teste la Ministerul Apărării Naţionale;
-OUG 38/2010 privind delaborarea, demilitarizarea şi valorificarea produselor din stocul ministerului care asigură un front de lucru pentru 6 fabrici din cadrul CN ROMARM
Aceasta este doar o mică parte din programul managerial pe care l-am implementat la CN ROMARM în mai puţin de 2 ani de zile.
Totodată, marea mea satisfacţie este legată şi de faptul că am reuşit să aduc la Cugir un număr de 4 contracte, având în vedere că la instalarea mea în funcţie, acolo exista doar un singur contract. Ori din punct de vedere managerial este riscant să expui o fabrică, un oraş, la un singur contract.
Vasile Crişan, director general CN ROMARM


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Podul peste râul Mureș între Blandiana și Șibot, mai aproape de realitate. Primăria comunei Blandiana a lansat o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor

Bera Larisa

Publicat

în

Podul peste râul Mureș între Blandiana și Șibot, mai aproape de realitate. Primăria comunei Blandiana a lansat o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor Administrația comunei Blandiana, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevedere executarea restului de lucrări necesare pentru finalizarea construcției podului peste râul Mureș în comuna Blandiana. Valoarea estimată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea