Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vârstnică din Alba, lovită și înfometată de fiul și nepotul său: Ce pedepse a decis instanța pentru cei doi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vârstnică din Alba, lovită și înfometată de fiul și nepotul său: Ce pedepse a decis instanța pentru cei doi

Doi bărbați din municipiul Aiud, tată și fiu, au fost condamnați în primă instanță, de către Judecătoria Aiud la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni cu suspendare, pentru tată și 4 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție, pentru fiu.

A fost reținută în rechizitoriu următoarea stare de fapt: inculpații B.B. și A. A. sunt rude cu persoana vătămată C.C., respectiv, primul este fiul acesteia, iar cel de al doilea este nepotul său. Aceștia au locuit împreună cu persoana vătămată în perioada 2013- septembrie 2015, în imobilul aflat în proprietatea personală a acesteia.

În toată această perioadă, pe fondul problemelor psihice de sănătate ale persoanei vătămate, cei doi inculpați nu s-au preocupat de îngrijirea acesteia, ci dimpotrivă, fiind nemulțumiți de acest aspect o agresau verbal și fizic.

Astfel, vecinii persoanei vătămate, precum și concubina nepotului său, au asistat în mod repetat la scene de violență în care persoana vătămată era bruscată, lovită peste cap și corp cu palma, pumnul sau chiar cu cureaua de către inculpații aflați în stare de ebrietate.

În această ordine de idei, din anul 2013 martorii au văzut-o pe persoana vătămată cu urme de violență pe corp, vorbind cu frică despre cei doi, fiind flămândă și murdară. Or, în urma agresiunilor la care era suspusă, persoana vătămată se refugia la locuințele martorilor și le povestea despre cele întâmplate. Totodată, cu prilejul vizitelor efectuate la domiciliul persoanei vătămate de către fiica sa, începând cu anul 2013, acesta a văzut mereu echimoze pe corpul persoanei vătămate

În continuare, în data de 20.07.2015, cei doi inculpați au agresat-o din nou pe persoana vătămată. Or, martora K. K. K. a observat-o pe persoana vătămată fiind acoperită de vânătăi și sânge, având capul spart, iar pe coaste și pe picioare prezentând urme de vânătăi, motiv pentru care l-a anunțat și rugat telefonic pe ginerele acesteia, să o transporte la spital, fapt care s-a și întâmplat. Leziunile traumatice constatate pe corpul persoanei vătămate au necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale. A doua zi, ginerele, deplasându-se la unitatea spitalicească pentru a o vizita pe soacra sa, a fost informat de către personalul medical despre faptul că persoana vătămată a fost externată de către fiul și nepotul său, pe propria răspundere.

În altă ordine de idei, începând cu primăvara anului 2015 și până în luna septembrie 2015, inculpații, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mai multe rânduri au demontat mai multe obiecte confecționate material feros din locuința persoanei vătămate, fără a avea consimțământul acesteia și fără a se putea stabili cu exactitate în concret data fiecărui act de executare. Or, bunurile au fost tăiate cu un flex și transportate la centrele de colectare a fierului vechi, unde au fost valorificate, banii fiind încasați de către inculpatul A. A.

Prejudiciul estimat de către reprezentanta persoanei vătămate a fost de 17 300 de lei, constând în contravaloarea bunurilor furate, iar suma de 4 000 de lei reprezentând plata facturilor la energia electrică consumată de inculpați.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea