Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vara anului 2016, cea mai profitabilă din ultimii 10 ani pentru turismul românesc. Cât se va cheltui pe litoral și în Deltă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vara anului 2016 va fi, probabil, cea mai profitabilă din ultimii 10 ani pentru turismul românesc. Potrivit unei analize realizate de o companie de specialitate, remisă vineri, peste patru milioane de turiști ar urma să cheltuiască mai mult de 1,4 miliarde de lei pe servicii de cazare și masă.

litoralAstăzi am vorbit despre finanțarea infrastructurii de sănătate din județul Alba prin intermediul Programului Operațional Regional. Sunt doi priorități de investiții care ar putea fi accesate de către spitale sau de instituții care au legătură cu acest domeniu și prin urmare se pot pregăti deja proiectele astfel încât în momentul deschiderii apelurilor de proiecte să avem deja proiecte eligibile și complete. Practic, pe prioritatea de investiții 3.1 a Programului Operațional Regional se va deschide în luna septembrie un apel de proiecte adresat reabilitării termice a clădirilor publice și au prioritate spitalele și centrele sociale, ele sunt punctate suplimentar și aici se pot face foarte multe investiții în ceea ce privește anvelopa, instalațiile și inclusiv achiziția de sisteme de obținere a energiei prin surse regenerabile.

De asemenea, am vorbit despre prioritatea de investiții 8.1 a Programului Operațional Regional care va finanța, începând cu anul viitor, infrastructura sanitară și socială. Vom putea finanța centrele comunitare integrate, unitățile de primiri urgențe și, de asemenea, se vor finanța ambulatoriile.

Prioritățile de investiții din cadrul POR sunt, acum, accesibile, trebuie acum accesate, anul acesta începând cu luna septembrie și anul viitor, ianuarie februarie, iar mai încolo nu vor fi disponibile și este foarte important calitatea acestor proiecte pentru că se va merge pe calitatea proiectelor cu punctaje maxime. Monica Jurj, expert programe Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

La întâlnire au participat reprezentanți de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul de Pneumofiziologie, Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul Orășenesc Cugir, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea