Vânzările Renault pe plan global au crescut cu 13% în primele şase luni din 2023: Cum se situează Dacia
Vânzările Renault pe plan global au crescut cu 13% în primele şase luni din 2023: Cum se situează Dacia
Vânzările Renault pe plan global au crescut cu 13% în primele şase luni din 2023, în timp ce în Europa avansul a fost de 24%, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Redresarea vânzărilor vine după patru ani de declin consecutiv.
Grupul auto francez, care în iunie şi-a îmbunătăţit estimările privind rezultatele financiare pe care le va înregistra în 2023, după lansarea cu succes a noilor modele, în special SUV-ul Austral şi Dacia Jogger, a vândut în primul semestru 1.133.667 vehicule, faţă de 1.000.199 unităţi în perioada similară din 2022, când rezultatele au fost afectate de criza semiconductorilor şi închiderea activităţilor Renault din Rusia.
Brandul sport premium Alpine al Renault, relansat în 2017, a vândut peste 1.800 unităţi în primele şase luni din 2023, un avans de 9%, în urma lansării modelelor Alpine A110 San Remo 73 şi Alpine A110 R Le Mans.
Marţi, divizia low-cost a grupului francez Renault – Dacia – a anunţat o creştere a vânzărilor cu 24,2% în primele şase luni din 2023, la 345.432 de unităţi. Toate cele patru modele principale Dacia au înregistrat creşteri de vânzări în primul semestru, în frunte cu modelul hybrid Jogger, pentru care vânzările au crescut cu 130%. Acest model a fost responsabil, de altfel, pentru un sfert din comenzile clienţilor.
De asemenea, vânzările de automobile electrice Dacia Spring, care sunt asamblate în China, au crescut cu 38%, în timp ce vânzările de Dacia Sandero au urcat cu 24%.
În ultimii trei ani, vânzările de automobile electrice şi hibride au crescut vertiginos în Uniunea Europeană, stimulate de subvenţiile guvernamentale şi flotele companiilor care caută opţiuni de vehicule cu emisii reduse sau zero emisii poluante.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]