Vânzările de produse din carne de porc înregistrează o creștere de 10-13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut
Directorul executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC), Vladimir Mănăstireanu, a declarat că vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creștere medie de 10-13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă prețurile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza variațiilor înregistrate la prețul cărnii de porc pe piața europeană.
„Comparativ cu anul 2014, când s-a înregistrat un vârf în luna iulie de 6,39 lei/kg la carnea de porc în viu, în luna octombrie 2015 prețul a scăzut la 5,28 lei/kg în viu, respectiv cu circa 17,4%. Acesta este influențat de variațiile prețului pe piața europeană din cauza embargoului impus de Rusia și datorită instituirii depozitării private din luna martie (4,56 lei/kg) până în luna mai (4,98 lei/kg), perioadă în care s-au retras cantități mari de carne de porc de pe piață. Referitor la volumul vânzărilor de preparate din carne, avem o creștere medie între 10 — 13% față de aceeași perioadă a anului trecut la preparatele din carne. Noi putem face evaluări doar la nivelul supermarketurilor nu și pe comerțul din târguri, specific acestei perioade a anului”, a explicat Mănăstireanu.
Potrivit datelor ARC, în supermarketuri, prețul la raft pentru specialitățile din carne de porc (pulpă, file) variază între 13,8 lei/kg și 15,5 lei/kg.
În ceea ce privește carcasa de porc, prețul a înregistrat o „cădere” cu 22,5% față de 2014, de la 7,5 — 8 lei/kg, la 6 — 6,2 lei/kg în prezent, iar la carnea de porc de lucru (CPL), respectiv cea folosită în fabrici pentru preparatele din carne, s-a redus cu 13,4% de la 7,54 lei/kg (preț mediu CPL) în 2014 la 6,53 lei/kg (preț mediu CPL) în 2015, scrie Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Dragoș Petrescu, membru în boardul Concordia: „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității”
Dragoș Petrescu, membru în boardul Concordia: „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității” „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității”, atrage atenția Dragoș Petrescu, antreprenor, membru în Consiliul Director al Romanian Business Leaders și în boardul Concordia. Citește și: Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: […]
Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: 30% din firmele din industria ospitalității riscă să se închidă. Măsurile Guvernului, efecte dramatice în România
Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: 30% din firmele din industria ospitalității riscă să se închidă. Măsurile Guvernului, efecte dramatice în România Peste 50.000 de oameni vor fi concediați dacă se va majora TVA în HoReCa și 30% din firme riscă să se închidă, avertizează industria ospitalității, argumentând că […]
Schimbări controversate în Sănătate: Reducere masivă a paturilor de spitalizare, medici plătiți după performanță, CASS pentru toate concediile medicale, printre măsuri
Schimbări controversate în Sănătate: Reducere masivă a paturilor de spitalizare, medici plătiți după performanță, CASS pentru toate concediile medicale, printre măsuri Noul Guvern plănuiește schimbări controversate în sistemul de sănătate, cu reducerea cu peste 20% a paturilor de spitalizare continuă până în 2030 și introducerea plății pe performanță pentru medici. Conform planului de reforme, spitalele […]