Valoarea punctului de pensie și pensia minimă cresc de la 1 septembrie 2019

Se anunță schimbări majore în acest an, începând cu 1 septembrue 2019, pentru românii care primesc pensie minimă.

Potrivit noii legi a pensiilor, toate persoanele care au pensii minime vor primi o indemnizaţie socială. Momentan, pensiile vor rămâne la acelaşi nivel.

ELIT

Totuşi, din septembrie, pensia minimă va creşte cu 10%. Potrivit proiectului, aceasta se majorează de la 640 lei, la 704 lei.

Citește și:  Valoarea punctului de pensie: Vezi cum se calculează pensia

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, pot beneficia de “indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari”.

Tot de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Punctul de pensie şi pensia minimă vor fi îngheţate până la data de 1 septembrie, se arată într-o nouă ordonanţă pregătită de Guvern.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

KIMOKATO 18 ianuarie 2019 at 12:04

RUSINE SA VA FIE. IN LOC SA DATI PRIMA DATA CELOR CU PENSII MICI[FAMILILOR NEVOIASE] PRIMA DATA V-ATI BAGAT VOI MINA PINA LA UMAR,LUIND ULTIMUL LEU DIN BUGET ,CHIAR DACA N-ATI COTIZAT,CHIAR DACA PENSIA VOASTRA ILEGALA DEPASESTE DE 10 ORI PENSIA UNUI OM DE RIND.ATI =CALAC LEGEA PENSIILOR IN PICIOARE CARE PREVEDE CA IN FIECARE AN LA 31 DEC. PENSIILE SE MAJOREAZA CU INFLATIA +50%DIN CRESTEREA SALARULUI MEDIU BRUT PE ECONOMIE.NU GASESC CUVINTE SA VA DESCRIU,VOCABULARUL ROMANESC E PRES SARAC PTR AC.LUCRU.

Comentariile sunt oprite