Valeriu Gheorghiţă, despre VALUL IV : întrebarea nu este dacă vine, ci când vine și care va fi amploarea lui
Valeriu Gheorghiţă, despre VALUL IV : întrebarea nu este dacă vine, ci când vine și care va fi amploarea lui
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă, miercuri seară, că fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri. ”
Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui”, a afirmat Gheorghiţă, potrivit News.ro.
”Este cât se poate de clar că, fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.
Potrivit acestuia, în ţările cu rata mare vaccinare – Israel, Marea Britanie – deşi a crescut numărul de cazuri nu a crescut numărul deceselor şi nici al persoanelor internate.
”Decesele care s-au înregistrat, 99%, sunt la persoane nevaccinate. Aici ne aduce ca beneficii foarte mari vaccinarea, pentru că limităm consecinţele aceste pandemii – oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală şi oameni care-şi pierd viaţa”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine. Mi-aş dori să ne înşelăm”
Acesta a precizat că, vaccinându-ne, suntem în siguranţă în faţa variantei Delta, care este mult mai contagioasă. ”Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane (…) Datele arată deja că sunt multe ţări în care tulpina Delta a devenit dominantă”, a mai precizat Gheorghiţă.
”Nu am ajuns la imunizarea în masă (…) din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20 – 50% dintre persoane au risc să se infecteze. Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare”, a adăugat preşedintele CNCAV.
Întrebat despre valul patru, Gheorghiţă a afirmat: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.
Vaccinurile Pfizer, AstraZeneca și Moderna protejează în mare parte contra Delta
Varianta Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai uşor decât versiunile precedente de coronavirus şi poate provoca forme mai grave de boală, în special în rândul tinerilor. Această variantă este prezentă în toatele state americane, au spus oficialii din sectorul sănătăţii.
Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul fiind oarecum mai redusă.
Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană a coronavirusului este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.
Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global în perioada următoare, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan