Valeriu Cerbu și Sorin Schiau rămân la conducerea Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, promovând concursul organizat de Ministerul Educației. Situația la alte licee
Valeriu Cerbu și Sorin Schiau rămân la conducerea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, ei promovând concursul organizat de Ministerul Educației.
Directorul Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, Cerbu Valeriu, a obținut la concurs 138,75 de puncte: 43,75 la proba scrisă, 45 la evaluarea CV-ului și 50 de puncte la prezentarea ofertei manageriale și a scrisorii de intenție, în vreme ce Sorin Schiau a obținut 121 de puncte: 36,25 la testul grilă, 38,75 la evaluarea CV-ului și 46 de puncte la prezentarea ofertei manageriale.
Valeriu Cerbu (profesor de biologie) este director al Colegiului ”HCC” din ianuarie 2000, în vreme ce Sorin Schiau (profesor de religie) deține funcția de adjunct din 2012.
La Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia conducerea va fi asigurată de Carmen Iuliana Ursu – director și de Dana Urițescu – adjunct, ele promovând concursul organizat de Ministerul Educației cu 125,625 de puncte, respectiv 135 de puncte.
La Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud conducerea va fi asigurată de Mariana Tantos (promovată cu 135 de puncte), iar la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Abrud de către Marinela Elena Anca (121,125 puncte).
Toți candidații au susținut proba scrisă a concursului în 12 octombrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se desfășoară în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, dascălii fiind programați în zile diferite.
Click aici pentru a vedea notele candidaților
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.
Click pentru a vedea lista candidaților admiși în urma testului grilă, respectiv repartizați pentru următoarele probe
Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.
În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.
Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.
Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video.
„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ALERTĂ în Alba: Minoră de 17 ani, din Alba Iulia, dată dispărută. A plecat de acasă într-o destinație necunoscută și nu s-a mai întors
ALERTĂ în Alba: Minoră de 17 ani, din Alba Iulia, dată dispărută. A plecat de acasă într-o destinație necunoscută și nu s-a mai întors Polițiștii din Alba caută o minoră, în vârstă de 17 ani, din Alba Iulia. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci