Valeriu Cerbu și Sorin Schiau rămân la conducerea Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, promovând concursul organizat de Ministerul Educației. Situația la alte licee
Valeriu Cerbu și Sorin Schiau rămân la conducerea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, ei promovând concursul organizat de Ministerul Educației.
Directorul Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, Cerbu Valeriu, a obținut la concurs 138,75 de puncte: 43,75 la proba scrisă, 45 la evaluarea CV-ului și 50 de puncte la prezentarea ofertei manageriale și a scrisorii de intenție, în vreme ce Sorin Schiau a obținut 121 de puncte: 36,25 la testul grilă, 38,75 la evaluarea CV-ului și 46 de puncte la prezentarea ofertei manageriale.
Valeriu Cerbu (profesor de biologie) este director al Colegiului ”HCC” din ianuarie 2000, în vreme ce Sorin Schiau (profesor de religie) deține funcția de adjunct din 2012.
La Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia conducerea va fi asigurată de Carmen Iuliana Ursu – director și de Dana Urițescu – adjunct, ele promovând concursul organizat de Ministerul Educației cu 125,625 de puncte, respectiv 135 de puncte.
La Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud conducerea va fi asigurată de Mariana Tantos (promovată cu 135 de puncte), iar la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Abrud de către Marinela Elena Anca (121,125 puncte).
Toți candidații au susținut proba scrisă a concursului în 12 octombrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se desfășoară în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, dascălii fiind programați în zile diferite.
Click aici pentru a vedea notele candidaților
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.
Click pentru a vedea lista candidaților admiși în urma testului grilă, respectiv repartizați pentru următoarele probe
Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.
În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.
Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.
Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video.
„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată