Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Valentin Uritescu și-a lansat la Cugir noul volum intitulat „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valentin Uritescu și-a lansat la Cugir noul volum intitulat „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”

Peste 100 de iubitori de carte și simpatizanți ai actorului Valentin Uritescu din Cugir și Vinerea au venit marți seara la Casa de Cultură pentru a lua parte la lansarea celei de-a doua cărți scrisă de acesta, intitulată: „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”.

Valentin UritescuPrezenți la manifestare au fost primarul Adrian Teban și directoarea Casei Orășenesti de Cultură profesoara Rodica Florea, cei doi făcând referire la contribuția pe care Valentin Uritescu, fiu al locurilor și Cetățean de Onoare al orașului Cugir, o desfășoară pentru promovarea imaginii localității de care îl leagă atâtea amintiri, multe expuse în cărțile sale.
Cu talent și umor specific ardelenesc, care au făcut participanții să aplaude la scenă deschisă, scriitorul a povestit despre cărțile sale precizând că inițial au avut alte titluri dar editorii i-au sugerat să le fie schimbate. Asfel, volumul „Așa sunt eu, prost” a avut inițial titlul „Destinul chinurilor mele”, iar volumul „Să ai grijă de cel bun din tine” trebuia să se cheme, după cum voia maestrul „Mi-e dor de tine, Câmp al Pâinii”.
Autorul n-a uitat să le amintească celor de față că pregătește un nou volum pe care speră să-l finalizeze până la Crăciun. Cineva, care a făcut o prezentare pe coperta cărții scria despre Valentin Uritescu: „Volumul de confesiuni pe care îl prezintă publicului îl pune în lumina pe autor, așa cum trăiește el în afara scenei și a ecranului. Cu bucurii și temeri, cu nădejdi și frustrări, cu șovăieli și cmplicitati. Actorul se dezbracă de roluri și de personaje ca să se înfățișeze cititorului sub raza autenticului deplin. Valentin Uritescu scrie așa cum se poartă: natural, departe de arabescuri didacticiste, cu un ,,ce” hâtru în vorba și cu un licăr în pupile”.
Organizatorul evenimentului, Casa de Cultură prin profesoara Rodica Florea, i-a oferit la final o frumoasă surpriză maestrului Uritescu. Un grup de cântăreți și dansatori aparținând Ansamblului Folcloric „Câmpul Pâinii” din Vinerea, condus de învățătorul Ioan Buda a prezentat în cinstea acestuia un frumos program artistic. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea