Val de scumpiri înainte de sărbători. Unele alimente costă chiar şi cu 50% mai mult față de anul trecut
Val de scumpiri înainte de sărbători. Unele alimente costă chiar şi cu 50% mai mult față de anul trecut. Majorarea accizei la combustibili este, în opinia analiştilor economici, principalul motiv al scumpirilor.
În prag de sărbători, preţurile alimentelor au explodat. Ouăle, carnea, untul şi multe alte produse de bază costă chiar şi cu 50% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Veştile proaste nu se opresc însă aici. ”Carnea s-a scumpit de anul trecut până anul ăsta cu vreo 50 şi ceva la sută”, a spus Sorin Minea, președintele Romalimenta.
Printre produsele atinse de scumpiri se numără şi untul. Dacă în august 2016, preţul unui kilogram cu 82% grăsime era de 3,5 euro, în august 2017 a ajuns la 7 euro.
Valul de scumpiri din industria alimentară este pusă de analiştii economici pe seama avansului costurilor pe care trebuie le suporte producătorii.
”Să nu uităm că s-a majorat acciza la combustibili şi vom găsi cheltuielile de transport, au mai apărut nişte taxe micuţe şi se vor reflecta în costuri”, spune Adrian Benţa, consultant fiscal.
Indiferent de explicaţii, un lucru este cert: costul mesei de Crăciun de anul acest va fi sensibil mai mare faţă de anul trecut.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]