Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Val de căldură din nordul Africii, așteptat peste România: Temperaturi de peste 25 de grade, în a doua jumătate a lunii martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un val de căldură din nordul Africii, așteptat peste România. Meteorologii ANM anunță temperaturi și de peste 25 de grade. În a doua jumătate a lunii martie 2023 sunt așteptate temperaturi neobișnuit de ridicate în România, chiar în perioada echinocțiului de primăvară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

 

 

Potrivit meteorologilor, începând din acest weekend, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor depăși 18 – 20 de grade pe suprafețe extinse din România.

Este vorba despre pătrunderea unor mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care aduc acele zile uneori foarte călduroase de la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.

De acest tipar vom avea parte și în zilele următoare, de aceea vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime care vor atinge până la 20 – 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Câteva modele de prognoză estimează chiar și valori mai ridicate în unele zile.În nordul și vestul țării vor fi și intervale ploioase. În același timp, contrastul pluviometric dintre jumătatea vestică a țării, care a avut parte de suficiente ploi recent, și regiunile estice, care local se confruntă deja cu secetă, se va menține și în perioada următoare.

Totuși, episodul acesta cald va fi urmat de o nouă răcire a vremii. Datele specialiștilor indică deocamdată doar o răcorire ușoară, însoțită, însă, și de ploi pe areale mai extinse.

Sursa: ziare.com

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea