Val de aer polar în România: Când vor începe să scadă temperaturile și unde se întorc ploile
Val de aer polar în România: Când vor începe să scadă temperaturile și unde se întorc ploile
Vremea caldă, de vară târzie, se pare că nu va mai dura mult și, de la sfârşitul săptămânii, va deveni o amintire. Meteorologii anunţă că un val de aer polar va pune stăpânire pe ţara noastra. Ploile se întorc şi ele în forţă, la început în vest şi nord, apoi cuprind toate regiunile.
Meteorologii avertizează că trebuie să ne pregătim pentru venirea toamnei autentice. Săptămâna viitoare vine temperaturi anormal de scăzute pentru a doua parte a lunii septembrie, în special la munte şi în nord-estul României. Şi în celelalte regiuni vom simţi o răcire abruptă a vremii după zilele deosebit de calde.
Miercuri, 15 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest şi în sud. Cerul va fi variabil şi îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, local în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.
Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare pe văi şi în depresiuni.
În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.
Şi joi, în toată ţara, valorile termice se vor menţine peste cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, ziua local la munte şi izolat în restul teritoriului, iar noaptea, în extindere în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat.
Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe spaţii mici, se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare pe văi şi în depresiuni.
În Capitală, cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.
De vineri, temperaturile încep să scadă treptat şi revin ploile. Conform meteorologilor, pe 17 septembrie, în ţară, vremea va deveni în general instabilă în regiunile intracarpatice şi la munte, unde cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă însemnate şi izolat condiţii de grindină. În restul teritoriului vremea se va menţine caldă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată seara şi noaptea.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţă.
În Bucureşti, vremea va fi caldă, chiar călduroasă în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 30…31 de grade. Noaptea vor fi înnorări temporare şi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.
Sursa: adevarul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun