Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vaccinul anti-Covid nu afectează fertilitatea: Studiu realizat pe peste 2.000 de cupluri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinul anti-Covid nu afectează fertilitatea: Studiu realizat pe peste 2.000 de cupluri

Un nou studiu finanțat de către Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite ale Americii arată că vaccinarea anti-COVID nu afectează șansele de a concepe un copil.

Cercetătorii nu au identificat diferenţe în ceea ce priveşte şansele de concepţie dacă partenerii de sex masculin sau de sex feminin erau vaccinaţi anti-COVID comparativ cu cei din cuplurile nevaccinate, potrivit rezultatelor studiului la care au participat peste 2.000 de cupluri, scrie Agerpres, preluând Xinhua.

Cu toate acestea, cuplurile aveau şanse puţin mai mici de concepţie dacă partenerul de sex masculin fusese infectat cu SARS-CoV-2 cu 60 de zile înainte de ciclul menstrual al partenerei, sugerând că boala COVID-19 ar putea reduce temporar fertilitatea masculină, conform studiului publicat în American Jurnal of Epidemiology.

Studiul a implicat 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada şi s-a desfăşurat din decembrie 2020 până în septembrie 2021. De asemenea, femeile au fost monitorizate până în noiembrie 2021.

Participanţii au completat la fiecare opt săptămâni chestionare cu privire la situaţia socio-demografică, stilul de viaţă, factori medicali şi informaţii despre partenerii de viaţă.

Cercetătorii nu au identificat diferenţe majore în ceea ce priveşte ratele de concepţie pe fiecare ciclu menstrual între cuplurile nevaccinate şi cele vaccinate în care cel puţin un partener a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

„Constatările oferă asigurări că, pentru cuplurile care doresc o sarcină, vaccinarea nu pare să afecteze fertilitatea”, a declarat Diana Bianchi, director al Institutului Naţional Eunice Kennedy Shriver de Pediatrie şi Dezvoltare Umană din cadrul NIH, care a finanţat studiul.

„Totodată, oferă informaţii pentru medicii care consiliază persoanele care îşi doresc o sarcină”, a precizat Bianchi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea