Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinarea, singura șansă de a ne întoarce la o viață normală. Medic: „Sperăm ca în vară să putem circula liber în Europa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Singura soluție pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea, iar o campanie de informare corectă și eficientă îi va ajuta pe oameni să înțeleagă că beneficiul vaccinului anti-Covid este uriaș, a explicat medicul Gindrovel Dumitra.

„Sperăm ca tot personalul medical să fie vaccinat în ianuarie, vaccinarea se va face în spitalele în care lucrează.

Citește și: Vaccinare anti-COVID-19, în Alba: Circa 20 de centre de imunizare și o caravană mobilă pentru zonele greu accesibile din Apuseni

Până la finalul primului trimestru al anului viitor sperăm să începem vaccinarea pentru populație, să atingem 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Asta este o provocare.

Când vom atinge 70% acoperire prin vaccinare ne vom putea întoarce la viața normală, dar restricțiile vor fi ridicate gradual.Cu cât va crește numărul de persoane vaccinate, cu atât gradul de transmisibilitate a virusului va fi mai redus.

Sperăm în vară să putem circula fără nicio problemă în vară în Europa. După un an de secetă privind vacanța, să sperăm că o vom putea face”, a spus Gindrovel Dumitra.

Medicul a explicat și cum se poziționează românii în raport cu dorința de vaccinare. Potrivit lui Dumitra, 30% sunt pentru, 30% împotrivă și la mijloc e o masă ezitantă care nu spune că nu vrea vaccinare, ci că așteaptă informații mai multe.

„Pe măsură ce vom reuși să ne vaccinăm noi, personalul medical, și ceilalți 30%, pe măsură ce va scădea numărul de persoane care se îmbolnăvesc, cred că din cei 30% ezitanți vom reuși să recuperăm o foarte mare parte, dar asta înseamnă că este nevoie de o campanie de informare corectă și eficientă că beneficiul vaccinării este uriaș și ne poate scăpa de pandemie”, a explicat medicul, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea