Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinare anti-COVID etapa a TREIA: Cum te poți programa și care sunt pașii necesari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinare anti-COVID etapa a TREIA: Cum te poți programa și care sunt pașii necesari

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a explicat cum ne putem programa în cea de a treia etapă a campaniei de vaccinare.

O listă de așteptare la vaccinarea anti-COVID se deschide în 15 martie

„Vin doze semnificativ mai crescute și putem trece la etapa a treia, la ultima etapă, în care absolut oricine care se încadrează în recomandările pentru vaccinurile existente se poate programa. Cum se face acest lucru? Dacă până în momentul de față se programau la un centru de vaccinare, în funcție de locurile pe care noi le deschideam care erau, evident, în oglindă cu numărul de vaccinuri pe care noi le primeam, din acest moment, de pe 15 martie, mai precis, practic se deschide o listă de așteptare. Astfel, oricine își dorește să se vaccineze nu mai trebuie să aștepte și să urmărească deschiderea de noi sloturi, distribuția acestora etc.

Concret, se va întâmpla în felul următor: când se intră, platforma rămâne aceeași, vaccinare-covid.gov.ro, astfel că după 15 martie cine dorește să se înscrie pe o listă de așteptare va intra pe platformă și va selecta un centru pentru că nu este o listă de așteptare globală, aferentă procesului de vaccinare în general. Va fi câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare. Omul intră pe platformă, evident, își creează un cont, identifică un centru de vaccinare și se înregistrează pe lista de așteptare a respectivului centru. Foarte important e că vom putea vedea câte persoane sunt în fața noastră. Poate acesta va fi unul dintre criteriile care va sta la baza selecției unui centru sau al altuia.

Deci practic, luăm de exemplu Centru de Vaccinare Unirii, în care vedem că sunt 50-100 de persoane în fața noastră și vom ști cât timp trebuie să așteptăm de la activarea respectivului centru. În momentul în care centru este deschis, persoanele vor fi notificate prin sms, astfel încât fiecare persoană va ști data la care se va putea vaccina în centrul ales. Deci vorbim despre o listă de așteptare a fiecărui centru. Pentru etapa a treia nu mai contează vârsta nu mai contează nimic, este ultima etapă, cea generală, la care ne-am dorit cu toții să ajungem.”, a explicat Andrei Baciu în exclusivitate pentru DC NEWS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea