Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UPDATE Vremea rea amână începerea școlii în mai multe județe din țară. Situația în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

scoli-zapadaVremea rea prelungește vacanța elevilor din Capitală și mai multe județe din țară. Aceștia vor sta acasă luni şi marţi, după ce reprezentanţii inspectoratelor şcolare au decis să închidă toate şcolile şi grădiniţele din cauza drumurilor blocate de zăpezi, dar şi a gerului.

Potrivit Inspectorului general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, în județul Alba nu au fost probleme în acest sens, duminică, până la ora 11.00. Ulterior,  directorii mai multor unități de învățământ au cerut suspendarea cursurilor în următoarele zile.

”Ieri, (n.a./sâmbătă) am fost în permanentă legătură cu Instituția Prefectului, ISU, DSP și directorii de școli. Deocamdată, nu sunt probleme. Am transmis directorilor să verifice starea tehnică a microbuzelor școlare și să asigure încălzirea corespunzătoare a școlilor. În cazul în care sunt probleme, le-am spus să mă anunțe și să ia legătura urgent cu autoritățile locale pentru remediere”, ne-a delcarat, telefonic, duminică, în jurul orei 11.00, inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

UPDATE, ora 18.40: Zece unități de învățământ din județul Alba amână începerea cursurilor din cauza viscolului și gerului

Directorii de la zece unități de învățământ din județul Alba, din comunele Săsciori, Șibot și Scărișoara, unde învață 199 de elevi și preșcolari, au cerut suspendarea cursurilor în primele zile din săptămâna viitoare, deoarece localitățile sunt afectate de ger și ninsori.

În comuna Șibot cursurile vor fi suspendate la șase școli și grădinițe, unde învață 138 de elevi și preșcolari, din cauză că unitățile de învățământ nu pot asigura încălzirea corespunzătoare a spațiilor. La patru unități se amână începerea cursurilor luni și marți, iar la două numai luni.

La școala primară din Mărgineni, comuna Săliștea, unde învață trei copii, cursurile vor fi suspendate luni, marți și miercuri, în vreme ce la două școli și o grădiniță din comuna Scărișoara, localitatea Lăzești, unde învață 58 de elevi și preșcolari, cursurile au fost suspendate luni, urmând să se ia o decizie în funcție de vreme.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat, duminică, că până la ora 18.40 directorii de la zece unități de învățământ au cerut suspendarea cursurilor, însă numărul acestora ar putea crește în următoarele ore, în funcție de vreme.

”Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate. Până în acest moment, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.

Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autoritățile locale și vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susținerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare.

În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare”, a transmis sâmbătă, 7 ianuarie, Ministerul Educației.

Cursurile vor fi suspendate luni în județele Botoșani, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Marți nu se fac ore în județele Botoșani, Buzău, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Multe dintre şcoli nu sunt încălzite pentru că localităţile au rămas fără curent electric.

Informații actualizate la nivelul fiecărui județ afectat sunt disponibile AICI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea