UPDATE: Un nou caz de înec la Alba. Tânăr găsit de ISU în apele Râului Târnava Mare, după mai multe ore de căutări
Mai multe echipaje din cadrul Gărzii Blaj – ISU Alba au desfășurat, duminică după-amiază, operațiuni de căutare a unei persoane, dată dispărută în apele Râului Târnava Mare, pe raza localității Valea Lungă.
Din primele informații, este vorba despre un tânăr de aproximativ 18 ani care se afla la scaldă.
Vă reamintim că în această dimineață, echipajele ISU din Ocna-Mureș au scos din Râul Mureș cadavrul unei adolescente, care s-a înecat ieri în timp ce se afla la scaldă cu alți copii.
UPDATE 1: ”Duminică, 2.08.2015, Garda de intervenție Blaj și Echipa de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud au fost solicitate să intervină, la ora 19.19, pe raza loc. Valea Lungă, pentru căutarea unei persoane în vârstă de 18 ani dispărută în apele Râului Târnava Mare. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și o barca pneumatică, dar persoana nu a fost găsită. În dimineața zilei de 3.08.2015, ora 09.00, s-au reluat căutările pe Râul Târnava Mare”, precizează reprezentantul ISU Alba.
UODATE 2: Potrivit pompierilor, cadavrul a fost găsit în jurul orei 11.00, la aproximativ 50 de metri de locul in care a vost văzut ultima data.
Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.
Totodată, cetățenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.
Dacă nu ştiţi sa înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat.
Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.
În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Plângere penală împotriva fostului premier Marcel Ciolacu: „A risipit miliarde de euro din bugetul de stat. A blocat reformele şi a preferat să alimenteze reţelele de interese ale clientelei de partid”
Plângere penală împotriva fostului premier Marcel Ciolacu: „A risipit miliarde de euro din bugetul de stat. A blocat reformele şi a preferat să alimenteze reţelele de interese ale clientelei de partid” Vlad Gheorghe, liderul partidului DREPT, a anunțat joi, 3 iulie 2025, că a depus o plângere penală împotriva fostului premier Marcel Ciolacu, acuzându-l că […]
Tăvălug de scumpiri de la 1 august 2025: Cât va costa coşul de cumpărături, după scumpiri
Tăvălug de scumpiri de la 1 august 2025: Cât va costa coşul de cumpărături, după scumpiri Mâncarea şi toate celelalte produse de la raft, benzina şi motorina, facturile pentru energie, RCA-ul şi vacanţele, toate vor avea preţuri mai mari pe fondul măsurilor de austeritate luate de Guvern. Creşterea celor două cote de TVA, cea standard […]
Radu Georgescu: După spirala deficitului bugetar, România va intra într-o spirală de recesiune economică
Radu Georgescu: După spirala deficitului bugetar, România va intra într-o spirală de recesiune economică „După spirala deficitului bugetar, România va intra într-o spirală de recesiune economică”, avertizează economistul Radu Georgescu. Citește și: Radu Georgescu: Zeci de măsuri fiscale, nimeni nu mai înțelege nimic. Politicienii au reușit să enerveze pe toată lumea: mediul privat, antreprenori, bugetari […]