Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ ȘTIREA TA| Cetățean din cartierul Recea: ”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cetățean din cartierul Recea al municipiului Alba Iulia ne-a sesizat cu privire la faptul că un bec de pe stâlpul de iluminat public pe strada sa este ars din luna septembrie, iar autoritățile, în sarcina cărora cad serviciile publice, nu iau nicio măsură.

Acesta spune că a făcut ”n” sesizări, atât la dispeceratul Primăriei Alba Iulia cât și la firma care se ocupă de iluminatul public, însă totul a fost în zadar, căci nici în zi de azi nu a venit vreo echipă să remedieze problema.   

În speranța că se va face auzit, omul a dorit să-și exprime public nemulțumirea legată de acest aspect și a trimis pe adresa redacției o fotografie demonstrativă cu stâlpul ”cu pricina”, însoțită de un mesaj.

”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal, dar nimeni nu mă bagă în seamă. Atât eu, cât și vecinii, am sunat la dispecerat de câteva ori, însă problema nu a fost remediată nici în zi de azi, asta deși au spus că vor trimite o echipă în teren„, a explicat cetățeanul.

Mai mult, acesta ar fi sunat și la dispeceratul pe țară, dar și la firma care ocupă cu iluminatul public în Alba Iulia, care ar fi spus că ”sunt probleme mari și ar trebui săpată toată strada” pentru ca defecțiunea să fie remediată.

”Oare de aici se aude?”, se întreabă  localnicul de pe strada ”La Recea”, care așteaptă cu nerăbdare să i se facă lumină în fața casei.

UPDATE 1: la aproximativ 2 ore de la publicarea textului de mai sus, am primit de la Primăria Alba Iulia următoarele precizări:

Referitor la materialul aparut la rubrica Stirea Ta “Cetățean din cartierul Recea:
”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal”, dorim sa facem urmatoarele precizari:
– S-au dispus verificari pentru a stabili daca exista in baza de date a dispeceratului Primariei Alba Iulia o sesizare ce vizeaza situatia semnalata. Din pacate, rezultatul verificarilor nu certifica nici macar o sesizare oficiala. Singurele interpelari s-au facut verbal catre anumite persoane, fara a da posibilitatea celor care verifica traseul si starea sesizarilor sa stabileasca solutionarea/nesolutionarea problemei. Exprimarea in scris a unei situatii neconforme este punctul de plecare in intocmirea comenzilor (inclusiv aprobarea de
sume) catre firma autorizata sa execute lucrari de reparatii la reteaua electrica. In plus, reprezinta un angajament oficial ce poate fi urmarit si penalizat in situatia in care termenele prevazute de conditiile contractuale si lege nu sunt respectate. In concluzie, calea cea mai scurta nu este neaparat cea mai sigura. Rugam locuitorii sa utilizeze ca si canal de comunicare Dispeceratul Primariei Alba
Iulia, un sistem integrat de semnalare si rezolvare a problemelor albaiulienilor. Contact: 0258819462/[email protected].
– In ultimii ani, sesizarile curente de inlocuire a becurilor au fost rezolvate in maxim trei zile. In speta semnalata, remedierea defectiunii include inlocuirea unui tronson de cablu, lucru care se va intampla azi, 15 aprilie.
– Dorim sa raspundem cu atentie solicitarilor prin care albaiulienii semnaleaza probleme, dar solicitam, ca de fiecare data, folosirea canalelor oficiale de comunicare.
– In egala masura, rugam redactia ziarului online “ziarulunirea.ro” sa utilizeze principiul de baza al jurnalismului “audiatur et altera pars” (ascultarea si celeilate parti), pentru a remite opiniei publice un material cat mai fidel.

Mihai Coser, purtator de cuvant

UPDATE 2: Potrivit cetățeanului care ne-a sesizat situația, în jurul orei 13.30, o echipă de la firma care asigură serviciul de iluminat public a ajuns la fața locului pentru remedierea defecțiunii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea