UPDATE/ ȘTIREA TA| Cetățean din cartierul Recea: ”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal”

Un cetățean din cartierul Recea al municipiului Alba Iulia ne-a sesizat cu privire la faptul că un bec de pe stâlpul de iluminat public pe strada sa este ars din luna septembrie, iar autoritățile, în sarcina cărora cad serviciile publice, nu iau nicio măsură.

Acesta spune că a făcut ”n” sesizări, atât la dispeceratul Primăriei Alba Iulia cât și la firma care se ocupă de iluminatul public, însă totul a fost în zadar, căci nici în zi de azi nu a venit vreo echipă să remedieze problema.   

ELIT

În speranța că se va face auzit, omul a dorit să-și exprime public nemulțumirea legată de acest aspect și a trimis pe adresa redacției o fotografie demonstrativă cu stâlpul ”cu pricina”, însoțită de un mesaj.

”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal, dar nimeni nu mă bagă în seamă. Atât eu, cât și vecinii, am sunat la dispecerat de câteva ori, însă problema nu a fost remediată nici în zi de azi, asta deși au spus că vor trimite o echipă în teren„, a explicat cetățeanul.

Mai mult, acesta ar fi sunat și la dispeceratul pe țară, dar și la firma care ocupă cu iluminatul public în Alba Iulia, care ar fi spus că ”sunt probleme mari și ar trebui săpată toată strada” pentru ca defecțiunea să fie remediată.

ADEZIUNE PLUS

”Oare de aici se aude?”, se întreabă  localnicul de pe strada ”La Recea”, care așteaptă cu nerăbdare să i se facă lumină în fața casei.

UPDATE 1: la aproximativ 2 ore de la publicarea textului de mai sus, am primit de la Primăria Alba Iulia următoarele precizări:

Referitor la materialul aparut la rubrica Stirea Ta “Cetățean din cartierul Recea:
”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal”, dorim sa facem urmatoarele precizari:
– S-au dispus verificari pentru a stabili daca exista in baza de date a dispeceratului Primariei Alba Iulia o sesizare ce vizeaza situatia semnalata. Din pacate, rezultatul verificarilor nu certifica nici macar o sesizare oficiala. Singurele interpelari s-au facut verbal catre anumite persoane, fara a da posibilitatea celor care verifica traseul si starea sesizarilor sa stabileasca solutionarea/nesolutionarea problemei. Exprimarea in scris a unei situatii neconforme este punctul de plecare in intocmirea comenzilor (inclusiv aprobarea de
sume) catre firma autorizata sa execute lucrari de reparatii la reteaua electrica. In plus, reprezinta un angajament oficial ce poate fi urmarit si penalizat in situatia in care termenele prevazute de conditiile contractuale si lege nu sunt respectate. In concluzie, calea cea mai scurta nu este neaparat cea mai sigura. Rugam locuitorii sa utilizeze ca si canal de comunicare Dispeceratul Primariei Alba
Iulia, un sistem integrat de semnalare si rezolvare a problemelor albaiulienilor. Contact: 0258819462/dispecerat-crm@apulum.ro.
– In ultimii ani, sesizarile curente de inlocuire a becurilor au fost rezolvate in maxim trei zile. In speta semnalata, remedierea defectiunii include inlocuirea unui tronson de cablu, lucru care se va intampla azi, 15 aprilie.
– Dorim sa raspundem cu atentie solicitarilor prin care albaiulienii semnaleaza probleme, dar solicitam, ca de fiecare data, folosirea canalelor oficiale de comunicare.
– In egala masura, rugam redactia ziarului online “ziarulunirea.ro” sa utilizeze principiul de baza al jurnalismului “audiatur et altera pars” (ascultarea si celeilate parti), pentru a remite opiniei publice un material cat mai fidel.

Mihai Coser, purtator de cuvant

UPDATE 2: Potrivit cetățeanului care ne-a sesizat situația, în jurul orei 13.30, o echipă de la firma care asigură serviciul de iluminat public a ajuns la fața locului pentru remedierea defecțiunii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Liceul Teoretic Teiuș, reabilitat termic printr-o investiție de peste 2.3 milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP

Clădirea Liceului Teoretic Teiuș va fi reabilitată termic și modernizată printr-o investiție de peste 2.3 milioane de lei, fără TVA.… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

M 15 aprilie 2016 at 18:03

Ca reactie la reactia primariei. Daca nu s-a facut nici acum sesizare scrisa cum pretinde purtatorul de povesti cum de s-a putut face comanda si rezolva problema. Nu de alta dar asta a fost motivul nerezolvarii problemei ca nu era sesizare scrisa. Si daca numai asa se poate rezolva problema atunci functionarii competenti ai primariei de ce nu i-au spus omului din septembrie de cand a facut prima sesizare verbala ca trebuie sa faca sesizare scrisa. Pentru ca nu i-a interesat deloc rezolvarea problemei sau problemelor cetatenilor in general oare?

Liviu 15 aprilie 2016 at 19:45

Si daca pmantul era rotund, tu dadeai cu calul in colturi? Ce naiba e asta?

Comentariile sunt oprite